Mióta és miért használhatják a gyógyszerészek is a "doktor" titulust?
A 63. § (8) bek. szerint: "Azok, akik (") az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2008. évi CVI. törvény hatálybalépése előtt magyar felsőoktatási intézményben gyógyszerészi oklevelet szereztek, jogosultak az egyetemi végzettséget igazoló doktori cím (amelynek rövidített jelölése: dr. pharm.) használatára."
Áll a 2008. évi CVI. sz. törvényben
Köszi az utolsó válaszolónak, ezt nem tudtam, csak csodálkozva figyelem mostanában a gyógyszerészek névtábláját :-)
(megjegyzem kicsit furának érzem ezt az újítást, ja és a "pharm"-ot nem szokták kiírni)
Kedves Kérdező!
Némi neheztelést véltem felfedezni a hangodban, amiért a gyógyszerészek nem használják a "pharm"-ot. Szerintem egy kicsit tévedésben vagy, az orvosok dr. med. a fogorvosok dr. dent. a gyógyszerészek dr. pharm. Talán a fogorvosod névtábláján láttad a dentet? Vagy a háziorvosodén a med-et? Nem tudom miért nem szimpatikus neked, hogy a gyógyszerészek is kapnak doktorit, ha megnézed majdnem mindenhol egy karon vannak orvosok fogorvosok gyógyszerészek, és ahol külön gyógyszerészeti kar van az régen vált különálló karrá, ha a felvételi tájékoztatót megnézed, ORVOSI képzésben részesülnek...
Szerintem is ezerszer jobban megérdemlik mint a jogászok, hisz tényleg rengeteget tanulnak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!