Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért ennyire tájékozatlanok...

Miért ennyire tájékozatlanok az orvosok, gyógyszerészek? Miért vezetnek félre? Így védekezzünk felelősen?

Figyelt kérdés

Begyulladt arcra Dalacint írt fel a háziorvos.Kérdezem,hogy fogamzásgátlóval egyszerre szedhetőt írt-e fel (semmit nem tudtam a gyógyszerről még,akkor hallottam először a nevét),azt mondja persze. Megyek kiváltani,biztosnág kedvéért kérdezem a gyógyszerészt is,ugye nem antibiotikum,szedhető egyszerre fogamzásgátlóval.Persze,szedhető,ez nem antibiotikum.

Fizetek,hazamegyek,betegtájékoztató,antibiotikus.Kis google-zás,csökkenti a fogamzásgátló hatását,kiegészitő védekezés kell.

Ha nem nézek utána,akkor simán beszedem és nem védekezünk másképp akor ki okolható?

Bár mindig minden gyógyszernek utánanézek,de szerintem nem ez a normális,hisz azért mentem orvoshoz hogy ő tudja mi hogy van.

Hogy gyógyithat az ilyen?

És még előzzük meg a nem kivánt terhességet...

2012. dec. 19. 12:02
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
46%
azért mindent ők sem tudhatnak, de hogy annyi esze nincs, hogy megnézze a betegtájékozatót, mielőtt kiadja
2012. dec. 19. 12:17
 2/31 A kérdező kommentje:

Nem kell tudnia mindent.

De akkor ne mondja azt hogy "persze szedhető",hanem mondja hogy sajnos nem tud biztosat,nézzek utána.

2012. dec. 19. 12:21
 3/31 anonim ***** válasza:
A dalacin az most krém vagy tabletta? Mert ha krém, akkor tényleg nem kell kiegészítő védekezés, mert az csak helyileg hat...
2012. dec. 19. 12:52
 4/31 anonim ***** válasza:
62%
A Dalacin az egy antibiotikum. Na most a helyzet az, hogy a klindamicin nem csökkenti a fog. gátló hatását. Amúgy nem minden antibiotikum csökkenti, ezt jó megjegyezni. A betegtájékoztatót ha megnézed, ott sem írják. Augmentinnél már más a helyzet, az amoxicillin interakcióba lép a fog. gátlóval. Szóval mielőtt lehülyézel mindenkit, olvasd el a betegtájékoztatót. -Egy gyógyszerész-
2012. dec. 19. 13:06
 5/31 anonim ***** válasza:
46%
Azért azt nem tudni, hogy antibiotikum valami, vagy nem, igen kínos.
2012. dec. 19. 13:08
 6/31 anonim ***** válasza:
48%
Ja és még valami. Hogy mersz általánosítani, hogy minden orvos/gyógyszerész tájékozatlan? Tudod a gyógyszerészdoktori és az orvosdoktori diploma megszerzése nem egy egyszerű dolog, a szakemberek nagy része igen is jól csinálja amit csinál. Látod az ilyen hozzáállás miatt megyünk el az országból...
2012. dec. 19. 13:10
 7/31 A kérdező kommentje:

Tabletta

és antibiotikum,neten nézz szét,mindenhol azt irják hogy kiegészitő védekezés kell

És sajnos nem első eset,nem először mondta már rá orvos hogy nem kell,és mégis kellett. (akkor a gyógyzserész szólt,hogy vigyázzak-más orvos más gyógyszerész volt akkor)

2012. dec. 19. 13:24
 8/31 A kérdező kommentje:

79%-os

aki ilyen okoskodó,az jobb is ha megy

2012. dec. 19. 13:25
 9/31 anonim ***** válasza:
44%
Nekem nem kell utánanézni, mivel nekem ez a szakmám. Higgy inkább a google-nek, az egy hiteles forrás ;)
2012. dec. 19. 13:33
 10/31 anonim ***** válasza:
41%

Kedves 79%-os.

Na látod az ilyen hozzáálás miatt a hozzád hasonlók nem is hiányoznak! Csak a pénzünket ne felejtsd el köszönettel visszaadni, amit a képzésedre fordítottunk!

2012. dec. 19. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!