Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ti hány éves korotok óta...

Ti hány éves korotok óta használtok tampont?

Figyelt kérdés
Mert engem szó szerint idegesít, amikor érzem, hogy vérzek, főleg, amikor elcsúszik a betét. Volt, amikor a suliban meg sem tudtam várni, amíg a hetes jelent, mert le kellett ülnöm (annyira véreztem, hogy egész nap csak ültem). Talán a tampon jobb megoldás lenne? De az a baj, hogy még csak 13 éves vagyok.
2012. jún. 20. 12:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
én 12 éves korom óta, szóval mióta van vérzésem. Én sem bírtam elviselni, hogy érzem amit folyik belőlem a vér + a betét csúszkál. És sokkal higiénikusabb is, mit egész nap a véres betéten ülni.
2012. jún. 20. 12:45
 2/13 A kérdező kommentje:
És milyen gyakran kell cserélni?
2012. jún. 20. 12:46
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Azt hiszem 14 éves korom óta. Én sokkal jobban szeretem mint a betétet. Főleg ebben a nagy melegben. Amúgy semmit nem befolyásolt a későbbi "dolgaimban", ha emiatt írtad, hogy még csak 13 vagy.
2012. jún. 20. 12:47
 4/13 anonim ***** válasza:
36%
Higgyétek el, nem egészséges a tampon, mert nem tud rendesen kitisztulni a hüvelyetek, és ez kedvez a baktériumok szaporodásának, ami pedig fertőzésekhez vezet.
2012. jún. 20. 12:47
 5/13 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Nővérem valamilyen baktériumos betegséget kapott el. Elment a nődokihoz, aki enyhén szólva lecseszte, mert nyáron a nagy melegben egész nap a vérében ült és azt mondta a doki, hogy ne is csodálkozzon így. Azóta ő is tampont használ.

Amúgy nekem elég sűrűn kell cserélni, mert erős a vérzésem. Normál méretűt használok és olyan 3-4 óránként kell cserélni. De ez személyfüggő.

2012. jún. 20. 13:06
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Azt hiszed, hogy a tamponban nem pang a vér és a baktériumok?! Max nem kényelmetlen, mint a betétnél. A hüvelyben még normálisan is vannak kórokozók a döderlein flóra mellett, melyek a véres tamponban elszaporodhatnak. A hüvely nem steril!! Semmi köze ennek a tiszta kézzel való felhelyezéshez, ami szintén fontos, de nem az elsődleges problémát okozza.

Tamponnál még az is ott van, hogy közel van a méhszájhoz. A legtöbb nőgyógyász egyáltalán nem javasolja rendszeres használatra.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, én 16 voltam, amikor először tamponoztam és először fertőzést is kaptam tőle. Ezt hívják pechnek, de akkor nagyon megviselt a dolog...

Azóta nem rendszeresen használom, csak ha úgy adódik (sport, randi)

Átázni is eddig mindig tamponnal sikerült csak. Soha nem érzem mikor telik meg. Volt amikor a szuper 1 órát bírt ki és elöntött a vér a város közepén... A betétnél legalább látom mi a helyzet...

Tudom, hogy kényelmetlen, főleg nyáron, nekem a a nedves törlők azért sokat segítenek ilyenkor és a nagyon gyakori csere. Azt, meg hogy vérzel meg lehet szokni. Nem kell vele foglalkozni, hiszen teljesen természetes. Nő vagy!!!

2012. jún. 20. 15:46
 7/13 anonim válasza:
Tegnapelőtt kezdtem,és ezerszer kényelmesebb mint a betét,főleg most.Amúgy nyugi,semmi gond nem származhat abból hogyha elkezded.Én csak ajánlani tudom a dolgot,legalább próbáld meg hogy milyen,és döntsd el a dolgot te.
2012. jún. 22. 22:21
 8/13 anonim válasza:

Hupsz,elfelejtettem:P

15/L

2012. jún. 22. 22:22
 9/13 anonim ***** válasza:

"semmi gond nem származhat abból hogyha elkezded"

Ezt mire alapozod?! Pont ezt próbálom elmagyarázni, hogy igenis lehet belőle gond!

2012. jún. 22. 22:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Ahogy a betétből is lehet gond! Ennyi, akkor ne használjunk semmit, az a legjobb ha nem is veszünk ez idő alatt nadrágot/bugyit és egész végig egy lavór felett ülünk,h abba folydogáljon a vér.

Kérdező, döntsd el te magadnak, hogy melyik a jobb neked. Az, hogy még csak 13 vagy, nem gond. :)

2012. jún. 23. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!