Ti hány éves korotok óta használtok tampont?
Első vagyok. Nővérem valamilyen baktériumos betegséget kapott el. Elment a nődokihoz, aki enyhén szólva lecseszte, mert nyáron a nagy melegben egész nap a vérében ült és azt mondta a doki, hogy ne is csodálkozzon így. Azóta ő is tampont használ.
Amúgy nekem elég sűrűn kell cserélni, mert erős a vérzésem. Normál méretűt használok és olyan 3-4 óránként kell cserélni. De ez személyfüggő.
Azt hiszed, hogy a tamponban nem pang a vér és a baktériumok?! Max nem kényelmetlen, mint a betétnél. A hüvelyben még normálisan is vannak kórokozók a döderlein flóra mellett, melyek a véres tamponban elszaporodhatnak. A hüvely nem steril!! Semmi köze ennek a tiszta kézzel való felhelyezéshez, ami szintén fontos, de nem az elsődleges problémát okozza.
Tamponnál még az is ott van, hogy közel van a méhszájhoz. A legtöbb nőgyógyász egyáltalán nem javasolja rendszeres használatra.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én 16 voltam, amikor először tamponoztam és először fertőzést is kaptam tőle. Ezt hívják pechnek, de akkor nagyon megviselt a dolog...
Azóta nem rendszeresen használom, csak ha úgy adódik (sport, randi)
Átázni is eddig mindig tamponnal sikerült csak. Soha nem érzem mikor telik meg. Volt amikor a szuper 1 órát bírt ki és elöntött a vér a város közepén... A betétnél legalább látom mi a helyzet...
Tudom, hogy kényelmetlen, főleg nyáron, nekem a a nedves törlők azért sokat segítenek ilyenkor és a nagyon gyakori csere. Azt, meg hogy vérzel meg lehet szokni. Nem kell vele foglalkozni, hiszen teljesen természetes. Nő vagy!!!
"semmi gond nem származhat abból hogyha elkezded"
Ezt mire alapozod?! Pont ezt próbálom elmagyarázni, hogy igenis lehet belőle gond!
Ahogy a betétből is lehet gond! Ennyi, akkor ne használjunk semmit, az a legjobb ha nem is veszünk ez idő alatt nadrágot/bugyit és egész végig egy lavór felett ülünk,h abba folydogáljon a vér.
Kérdező, döntsd el te magadnak, hogy melyik a jobb neked. Az, hogy még csak 13 vagy, nem gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!