Nektek volt már abortuszotok? Azért kérdezem mert olvastam hogy nemsokára lesz abortusztabletta nálunk is. Vajon jobb, mint a normál abortusz? Ti mit gondoltok?
Sziasztok!
Gondoltam én is hozzászólok, hogy a tapasztalataimmal esetleg másoknak segíthetek.
A terhességemet kínok kínja közepette tudtam meg.
Volt egy cisztám ami felrobbant, illetve egy ami még nem akart megszűni.
A fájdalmaim olyan hatalmasak votak,hogy kórházba kerültem, ahol közölték velem,hogy 2hetes ill. 4hetes terhes vagyok. Mivel az embriót még nem lehet látni, féltek,hogy nehogy méhenkívüli terhessém legyen, így 2naponta vérvételre jártam 2héten keresztül. Majd mikor minden adatom stimmelt és az ultrahangon is lehetett látni a picit, nagy lett az öröm. De sajnos nem sokáig a 9.heti ultrahangon megállapították,hogy
7 hetes korában sajnos megállt a pici gyermekünk szíve. Ezekután jöttek csak a kérdések, mi lesz ezután? Mivel magától nem ment el,így orvosi beavatkozásra lesz szükség minnél elöbb, nehogy a méhem begyúlladjon. Először kaptam gyógyszert,ami nem segített. Utólag olvastam,hogy a nők 10%-nak nem segít, hát pechemre én pont ebbe a 10-be szerepeltem. Majd pár napra rá megcsinálták a küretet. 29 éves vagyok ez volt az első terhességem és engem nem tágítgattak semmivel. A műtét napján 10re mentem be a kórházba, étlen, szomjan (mivel op. elött 8órával nem szabad semit enni,inni,nehogy a beteg mindent kihányjon) műtét után 2órára hazaengedtek, szabadlábon metróval. 3 hét múlva kell mennem kontrollra és azt kérte a doktornőm,hogy 2menszeszt várjunk az újrapróbálkozással.
Mindenkinek sok sikert és egészséget kívánok a gyermekvállaláshoz, fel a fejjel csak a szép jövőre szabad koncentrálni!
(USA-ban történt velem ez az esett,de magyar doktornővel)
Utolsó, sajnálom!
Kürethez ha még nem szült valaki a méhszájat muszáj tágítani. Itthon ezt lamináriával végzik, ami egy elég kíméletes módszer. Nem tudom, hogy kint hogyan végzik, lehet, hogy a műtét alatt tágították, de sajnos anélkül nem lehet megúszni - hiszen az eszközöknek valahogyan be kell férniük, az embriónak meg ki kell férnie, és ez egy gombostűfejnyi lyukon nem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!