Nektek volt már abortuszotok? Azért kérdezem mert olvastam hogy nemsokára lesz abortusztabletta nálunk is. Vajon jobb, mint a normál abortusz? Ti mit gondoltok?
A fizikai része nem olyan szörnyű. Lelkileg nehéz a döntés.
Aki olyan, élete végéig cipeli ezt a terhet.
Nem, nem volt még abortuszom, remélem soha nem is lesz.
De láttam már jó párat, mikor gyakorlaton voltam.
Hát...nem egy szívderítő látvány/élmény.
A tablettának biztosan vannak előnyei és hátrányai egyaránt.
Előnye, hogy jó esetben nem kell utána kaparás, így kisebb az esélye, hogy megsérül a méh és esetleg nem lehet többet babája az illetőnek.
De sok esetben nem ürül ki teljesen a méhtartalom, így a végén ugyanúgy műszeres befejezés kell...
Hátrány még, hogy csak fiatalabb terhességeknél alkalmazható. Meg ezt sem úgy kell elképzelni, hogy az ember bemegy a patikába és vesz egyet. Csak kórházban alkalmazzák ezt is, tehát a procedúra előtte ugyanaz.
Ami még hátrány, hogy egy nőnek alapból hatalmas trauma lelkileg egy abortusz. Viszont műszeres abortusz esetén az orvosra tudja vmilyen szinten hárítani a dolgot.
A tablettát viszont neki kell bevennie. Gyakorlatilag nem megöleti, hanem saját maga öli meg a gyereket, ami azért lelkileg nem biztos, hogy ugyanaz.
Plusz a tabletta úgy hat hogy vetélést idéz elő. A nő utána gyakorlatilag "megszüli" az embriót...nem tudom mennyire rázna meg mondjuk vkit, ha vetélés után a WC-ben megpillantaná az embriót...
Utolsó: Meggondolatlanul, ok nélkül megy abortuszra? Nyilván mindenkinek oka van rá, hogy elmegy.
De ha vkinek nincs pénze arra, hogy eltartson egy gyereket, miért nem védekezik?
Miért gondolja mindenki egyből azt, hogy akinek abortusza volt, az nem védekezett?
Nyilván ha bármilyen okból nem akarja/tudja a babát megtartani, akkor védekezik, maximum baleset történt...
Persze van példa az ellenkezőjére is, de a környezetemben közel sem annyi. Ezek inkább megszülik, mert "a kaparás drága" - eltartani nem lesz az? :/
77%-os: Te vmi álomvilágban élhetsz. Nehogy azt hidd már, hogy néhány kivételtől eltekintve az a rengeteg abortusz tökéletes védekezési módszer csődöt mondása miatt jött létre.
Az abortuszok igen jelentős része (érts: jelentős többsége) szar védekezési módszer vagy a védekezés hiány amiatt követezik be.
Ezért gondol arra mindenki, hogy az illető vmit szarul csinált.
Jáj, ez a 83%-os mindig megelőz. Nagyon jól írsz!
Bár én kicsit sarkosabban fogalmaznék :)
Szerintem lelkileg sokkal szarabb a tabletta. + itt írták, hogy sok esetben akkor is kell kaparás, mert ha nem tudod felsorolni, hogy a gyerek összes alkatrészét megtaláltad-e a WC-ben, akkor kikaparnak, nehogy benned maradjon valami.
Mondjuk, ha lenne, hátha többen rájönnének, hogy mit is csinálnak pontosan, amikor abortuszra mennek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!