Fogamzásgátló 16 és fél évesen szerintetek?
Szerintem 18 éves korig jobb, ha az ember hormonmentesen védekezik. Egyébként sem vagyok nagy fogamzásgátló tabletta-hívő (ellenző sem!), de fiatal korban szerintem nem kellene (megjegyzem: az orvosom szerint se).
Persze kérdés, hogy mióta menstruálsz, mennyire rendszeres, ki van-e fejlődve rendesen a méhed, hajlandó vagy-e máshogy védekezni.
Köszi,tíz és fél éves korom óta menstruálok, szerencsére elég hamar(kb fél év) rendszeressé vált és az óta is az.az igazság az hogy a gumit se a párom se én nem szeretjük. Ezekbe a spermicides dolgokba én nem igazán bízok(pl.:pharmatex).
Ja és a többiek válaszát is várom!!!
Első vagyok. Nyilván kevesen szeretik az óvszert. De azért 16 éves korban úgy gondolom, hogy az első az egészség és a biztonság. Azért gumival sem olyan nagyon rossz a szex.
Én is szexeltem ennyi idősen, és jó volt gumival is.
Sőt, még most is jó.
Azért hosszú távon elég sok hátránya lehet a tablettának.
De ha nem bírjátok ki azt, hogy minden egyes aktus előtt felhúzza a párod az óvszert, akkor még mindig inkább tablettával "mérgezd" magad, mint kéthetente esemény utániért rohangálj, vagy esetleg abortuszra menj, mert "elkapott a hév".
Egyébként ilyen korban már felírják. Legalábbis a legtöbb orvos.
Azért a veszélyeit is ismerni kell a tablettának szerintem, mielőtt elkezdi vki szedni. Igaz, hogy a maiak alacsony hormontartalmúak, de a hatásuk ugyanaz. Teljesen leállítják a menstruációs ciklust, gyakorlatilag kikapcsolják a petefészket.
Hát lehet róla vitatkozni, hogy ez mennyire egészséges vagy sem.
A környezetemben van olyan, akinek tökéletesen bevált, semmi gondja nem lett tőle, vkinek meg rövid idő után igen komoly problémákat okozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!