Fogamzásgátló 15 évesen?
5 éve menstruálok. Rettentően erős, férfias szőrzetem van, ráadásul borzaszó gyorsan zsírosodik a hajam (2-3 naponta kell mosnom). Enyhe pattanásosság is jellemző, de ezt szerencsére sikerült kordában tartanom mindenféle kenceficével. Szexuális életet nem élek, egyelőre nem is tervezek, így nem babamegelőző célzattal szedném. Tisztában vagyok vele, hogy lehetnek kellemetlen mellékhatásai, de rengeteg pozitív eredményről olvastam a rendellenes szőrnövekedés tablettákkal való kezeléséről. Anyukám is sokáig szedte, neki nem produkált mellékhatásokat, de engem félt tőle- ami pedig az én kedvemet veszi némileg el, az az ára.
Mindezek ellenére, mit tudnátok javasolni? Vajon megérné a próba?
Szerintem olvass utána forumokon és meglátod mennyi bajt okoz,főleg majd az abbahagyása.Szerintem semmi esetre sem kezd el amig nem kell babamegelőzésre.Ha ez megnyugtat,nem leszel kevésbé pattis és nem leszel kevésbé szörös.Szóval ez vicc föleg a szörös része,mert ha már amugy is szörösödsz nem fog emiatt elmúlni.Az hogy jó a pattikra ideig oráig igaz lehet,de szerintem sok ember elkezdi szedni fiatalon és azt is hiszi h ettöl lett szebb a bőre közbe meg csak idősödik és már nem pubertás,de mindimálisan pattira is jó,viszont van olyan aki szedi és nem változik semmi.Vannak asszem olyan gyógyszerek amik kifejezetten pattira felirt fogamzásgátlok,ha jol tudom elsődleges célja a bőr rendbetétele és ugymond mellékhatásként fogamzásgátlo is.
Elmondom hogy pont azt olvastam hogy ha valaki abbahagyja akkor iszonyat zsirosodik majd a haja meg egyéb,de persze emberfüggő,szóval inkább a helyedbe keresnék valami más módszert,hajzsirosodás elleni szert vagy patanás elleni krémet.Ha szednél tabit lehet ugyanugy használnod kellene mindeféle kenceficét hogy szép legyen a böröd.
[link] (--igaz sok jó hatással is birnak,de van bőven benne veszély is.
[link] (---na ilyen forum van egy tucat és nem sok jót irnak.
Szerintem gondold meg kétszer is a dolgot,anyud nem akar rosszat.Amúgy meg tényleg vannak emberek akikre máshogy reagál a gyogszer mig valaki fogy tőle a másik hizik(és sajnos ez a gyakoribb)és elég nehéz vele lefogyni.
Valakinek jo az arcára valakinek nem,sorolhatnám...!
Ha szőrösödsz, akkor ne fogamzásgátlót akarj szedni, hanem menj endokrinológushoz.
Lehet, hogy ő is hormongyógyszert fog adni, de lehet hogy nem. És ha még hormont is kapsz, akkor célzottan erre fogod kapni, nem csak úgy "vaktában".
Voltam már endokrinológusnál, de nem tűnt úgy, mintha felizgatná a problémám.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!