Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló 17 évesen?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló 17 évesen?

Figyelt kérdés

Nem sokára betöltöm a 17. életévemet. A barátommal szeretnénk végre aktív szexuális életet élni,így hát úgy döntöttem meglátogatom a nőgyógyászt,hogy írjon fel nekem fogamzásgátlót. Valaki használja még ilyen fiatalon? Nagyon szeretném most elkezdeni.. végzetes gondokat csak nem okoz.max ha nagyon felborítja a hormonháztartásom abbahagyom..

Valaki használ még fog.gátlót 17 évesen?

2011. okt. 24. 22:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
17 évesen? Senki, ilyenkor már más kultúrákban gyereket szülnek...
2011. okt. 24. 22:27
 2/12 anonim ***** válasza:
16 éves vagyok, 5 hónapja szedek fogamzásgátlót. Ez már a második fajta, mert amelyiket szedni kezdtem bevonták. Egyikkel sem volt smemi problémám, nincsenek mellékhatások sem. A elgelső héten voltam rosszul, hányingerem volt, de ne is biztos, hogy amiatt volt.
2011. okt. 24. 22:44
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Még csak most kezditek a szexet? Én a helyedben még megmaradnék gumi mellett 1 évig.. Alapvetően nem a kapcsolat miatt, hanem mert eléggé fiatal vagy. Szedheted, de nem ajánlott.
2011. okt. 24. 23:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Tény, hogy nem ajánlják 20 éves kor alatt, hisz ha belegondolsz tegyük fel h úgy 28 éves korod körül babát akarsz majd, ezt pedig 11 év szedés előz meg.

Az h milyen gondokat okoz nem lehet előre tudni, van akinek semmi baja nem lesz, van aki pedig évekig járhat hormonkezelésre és akkor se indul újra a peteérés. Így ez nem olyan dolog h max abbahagyom. Ha már megvan a baj csak a szerencsén múlik h kikászálódj belőle.

Én úgy vélem amíg valaki nem él együtt a párjával és nem tartanak ott h együtt tervezik a jövőt, butaság a fogamzásgátló. Ki lehet bírni gumival addig. Én se vagyok rajongója, de egyik félnek sem teher, míg fogamzásgátlónál a lány nagy kockázatot vállal. Csak akkor tedd ezt meg ha tartós kapcsolatban vagy (és az nem pár hónap), egy ilyen fontos döntésben ne az manipuláljon h de azt mondták gumi nélkül jobb a szex.

2011. okt. 25. 02:19
 5/12 anonim ***** válasza:

"végzetes gondokat csak nem okoz"

Igazából okozhat. Nem mondom, hogy kifejezetten nagy esély van rá, de okozhat. Egyik ismerősömnek pl. most volt 21 évesen tüdőembóliája a tablettától, amiben majdnem meghalt. Persze ez inkább az orvos hibája, mint a tablettáé, hisz egy vizsgálattal kiderült volna, hogy van hajlama rá.

De itt egy másik történet is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__23040..

Igazából pont az a gond a tablettával, hogy vannak olyan mellék- (vagy inkább utó) hatásai, ami csak a szedés után derül ki. Pl. hogy visszaáll-e a ciklusod vagy sem.

Vkinek minden probléma nélkül pár hónap alatt helyreáll a dolog, mintha sosem szedte volna.

Vkinek (mint a linkelt kérdésben is látható), gyakorlatilag tönkreteszi a hormonrendszerét. És előre nem nagyon tudod, hogy melyik csoportba fogsz tartozni.

Ált. az, akinek nagyon pontos, rendszeres ciklusa van, az jobban reagál a tablettára, de éppen itt a kérdésben egy kivétel ugye.

Mert persze ha a szedés mellett tapasztalsz vmi mellékhatást (hízás, libidócsökkenés, migrén vagy bármi más), akkor abbahagyod és kész. De előfordulhat, hogy szeded, mert nem okoz semmi gondot, aztán mikor abbahagyod, akkor szívsz vele:/

De ezzel nem akartalak lebeszélni róla, csak gondoltam jobb, ha látod a negatív oldalait is a sok pozitív mellett (mert ugye van az is szép számmal).

Meg azért védekezésnél több dolgot mérlegelni kell, és a partnerrel is meg kell egyezni. Pl. hiába akarsz te gumival védekezni, ha a partnered nem hajlandó felhúzni. Szóval olyan megoldás kell, ami mindkettőtöknek megfelel, és a lehető legbiztonságosabb.

Ha a tabletta mellett döntesz:

- csak akkor kezdd el, ha már legalább 2 éve pontos a ciklusod

- csináltass vizsgálatot arra nézve, hogy van-e trombózis hajlamod

- olyan dokit keress, aki alaposan kivizsgál, kikérdez előtte (mivel elég sok dolog kizárja a szedését, csak a legtöbb orvos rá sem szokott kérdezni...pl migrénes nő elvileg nem szedhet tablettát).

2011. okt. 25. 07:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Én megértem, hogy ilyen fiatalon nem kellene még fogamzásgátlót szedni, de az én esetemben például a páromnak gumival egyszerűen nem megy. Ilyenkor várjuk meg amíg szex nélkül évekké fejlődik a kapcsolatunk, és akkor irassak fel tablettát? (a többi módszerben én nem tudok megbízni.) 18/L
2011. okt. 25. 10:35
 7/12 LadyLee ***** válasza:

Én 16 éves korom óta szedem és semmi bajom nem lett tőle, sőt.

Legalább annyi pozitív hatása lehet, amint amennyi negatív. 27/L

2011. okt. 25. 11:53
 8/12 LadyLee ***** válasza:

Ja, és arról, hogy a szedése után mi és hogyan áll vissza:

A utóbbi 11 évben, amióta szedem kb. 3-4 alkalommal tartottam szünetet különböző okokból (egyébként nem javasolom a szünet tartását, mert nálam pont az hozta ki az endometriózist - de ez megint más téma) mindig szépen, gond nélkül visszaállt magától a ciklusom, nem kellett "beindítani" vagy bármi hasonló. Sőt. Baráti körömben is szinte az összes lány szedi és volt, hogy abbahagyták - nekik se volt semmi gubanc.

2011. okt. 25. 11:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Jó, azért ne hasonlítsuk már össze azzal az esettel, mikor vmilyen betegség (pl. endometriózis) miatt szedni kell.
2011. okt. 25. 12:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Mint mondtam 50%-nak semmi baja másik 50%-nak pedig igen. Nem tudhatja előre senki ki melyikbe fog tartozni. És minél tovább szeded annál nagyobb a kockázat.
2011. okt. 25. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!