14 évesen fogamzásgátló tabletta? Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
Van egy normális, megbízható barátom. Már le is feküdtünk. A gumival valahogy nem érezzük teljes biztonságban magunkat, nem tudom, miért?! :(
Szeretnék tabit szedni... 4 éve menstruálok, 28 naponként jön meg, szóval beállítás miatt nem kell.
Szerintetek felírja a doki? Véleményetek?
(Különben barátom nem erőlteti, sőt, megpróbál lebeszélni róla..)
2009. dec. 15. 15:44
1/7 A kérdező kommentje:
Kihagytam, hogy másik oka is van annak, hogy szedni szeretném: minden hónapban rengeteget vérzek, super tampon megtelik 1,5 óra alatt, és ájulás határán vagyok a fájdalomtól :(
2009. dec. 15. 15:45
2/7 anonim válasza:
Elvileg már 4 éve menstruálsz, szóval fel lehetne írni. De nagyon fiatal még a szervezeted, fejlődsz, nem lenne túl ötlet. Szerintem dokifüggő, van amelyik felírja, van amelyik nem. Attól függ mit mérlegelnek, hogy ilyen fiatalon hormonokkal tömöd magad, vagy azt hogy milyen hatása van, ha ilyen fiatalon terhes leszel.
3/7 anonim válasza:
Véleményem szerint, a gumi a legbiztonságosabb. Érzéseken kívül. Egyébként is ki tudja milyen cuccok vannak azokban a tablettákban.
4/7 anonim válasza:
Azért nem érzitek magatokat teljes biztonságban, mert így is vagy. Nincs 100%os védelem. Írasd fel a gyógyszert, ha anyukáddal is megbeszélted. Inkább, mint hogy abortuszod legyen ilyen fiatalon. csak gondolj a mellékhatásokra is, hogy 10 év tabi szedés után még mindig csak 24 leszel, és az nagyon sok idő gyógyszerszedés szempontjából, sok szempontból jó, de vannak mellékhatások is- trombózis veszélye stb. Tartsd be az utasításokat, és nagyon gondold meg! Fiatal vagy még, lehet sok partnered, HPV stb- később méhnyakrák, olvass utána
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
Szüleimet tuti beavatom, mert hát egy kis pénz is kéne, meg jó, ha tudnak róla..
Remélem 10 év múlva már a baba-project fog menni.. :D
2009. dec. 15. 15:57
6/7 anonim válasza:
hát szerintem nem biztos hogy fog babaprojekt menni ha már most elkezded szedni :S én még csak kb másfél éve szedem, 19 vagyok, és már úgy vagyok vele hogy abba kéne hagyni. félek hogy nem fog összejönni a baba ha túl sokáig szedem. szerintem neked még nagyon nagyon korai !
7/7 anonim válasza:
nem kéne felírnia, mert még fejlődsz hormonálisan, és a tabi ilyenkor nem a legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!