Ha megerőszakoltak kihez forduljak?
Mikor írtad, hogy csak pszichológussal szeretnél beszélni, rögtön gondoltam, hogy rokon.
Figyelj, az a helyzet, hogy ha a nevelőapád tette, akkor - mivel a közeledben van - többször is meg fogja tudni majd tenni. Ne hagyd magad. Ne válj áldozattá. Ne érdekeljen, mit gondol anyukád, mennyire lesz felháborodva. Az életed, a testi épséged, a lelked a legfontosabb, nem az, hogy ő mennyire tiltakozik a feltételezés ellen. Most azonnal menj el a rendőrségre, mondd el, mi történt. Ajánlok egy honlapot, ami családon belüli erőszaknak áldozatul esett nőknek segít:
NANE Egyesület Segélyvonala
A segélyvonal információkkal, lelki támogatással és gyakorlati tennivalók megbeszélésével
segíti az erőszakot elszenvedőket.
Elsősorban olyan nőknek és gyerekeknek szól a segélyvonal, akik ellen családtagjuk, jelenlegi
vagy volt partnerük erőszakot követ el, vagy azzal fenyegeti.
Címe: 1447. Budapest, Pf. 502
Segélyvonal: 06-80-505-101 / szerda kivételével minden este 6 és 10 óra között )
Internet: www.nane.hu
Segélyvonal a szexuális erőszak áldozatai részére
Telefonszám: 06-40-630-006 (Kék szám)
A segélyvonal kibővült ügyeleti időben fogad hívásokat!
Hívható hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig.
További információ: [link]
És szerintem MOST szaladj az ügyeletre, ott csinálnak látleletet, illetve elküldenek a megfelelő helyre.
Sajnos nem egy pozitív élmény rendőrségi feljelentést tenni egy megerőszakolt nőnek, de légy bátor, és ha frissen mégy, amikor még testi bizonyítékokat tudsz szolgáltatni, kénytelenek lesznek komolyan venni. Esetleg valaki kísérjen el. (Anyukádat javasolnám, de ha nem hisz Neked, akkor egy rokonod, vagy megbízható tanárnőd esetleg? Én is voltam tanár, biztosan segítettem volna, ha egy diákom elmondja, hogy ez történt vele.)
Itt van még egy adat:
[link] Hova_fordulhatnak_%20az_aldozatok.pdf
Nem ment el egyik helyre sem, ugyanis nem mer, meg ha nincs, aki higgyen neki, akkor egyedül nem is fog.
Borzalmas dolog, ha nekem anyaként tudomásom lenne róla, h ezt tette a lányommal valaki (bárki), személyesen tépném le a tökeit!
Viszont (és NEM a kérdezőre vonatkozik): sajnos sok lány már csak utálatból is bejátssza ezt, jaj, megerőszakolt a nevelőapám, aztán kiderül, h semmi nem volt, vagy épp, h a kislány mászott rá. Ismétlem, NEM a kérdezőre vonatkozik!
Voltam orvosnál, rendőrségnél, feljelentettem. Nagyon szörnyű volt az egész a vizsgálat, meg úgy az egész.
Most a nagymamámnál vagyok, neki elmondtam mindent és valószínű, hogy nem fogok hazamenni soha. Anyám továbbra is azt hiszi, hogy hazudok.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!