Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyit kell hízzak, hogy...

Mennyit kell hízzak, hogy megjöjjön?

Figyelt kérdés
Hallottam hogy a menstruációhoz kell egy bizonyos testzsír, hát én eléggé vékony vagyok, és nyáron sem izzattam szinte, mert nincs miből szinta, izmos vagyok hiszen lovagolok. Sztem már meg kéne jönnie, és már mondták is mert mindig szoktak 1-2 mm-es vérfoltok lenni a bugyimban, inkább alvadt vérszerű. 150 cm vagyok és 35,9 kg, ruhástul. :S Mennyit kéne hízzak?
2012. febr. 5. 14:01
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
légyszi írjatok:(
2012. febr. 5. 19:29
 22/37 anonim ***** válasza:
Sztem az a "darabka" peteérés volt. És rá 2 hétre (általában) jön meg a menstruáció.
2012. febr. 6. 13:55
 23/37 A kérdező kommentje:
az a sebvarr szerű rarabka? (nem volt nyálkás se átlátszó hogyha másra gondolsz, peteérésem már volt többször is.)
2012. febr. 6. 15:10
 24/37 anonim ***** válasza:
Jobb lenne ha orvost kérdeznél.
2012. febr. 6. 15:11
 25/37 A kérdező kommentje:

Nemakarok orvoshoz menni, azért itt kérdezem.

És amugy rosszul tettem fel a kérdést, nemazért akarok hízni hogy megjöjjön, hanem hogy egyáltalán megjöhessen.

2012. febr. 6. 15:30
 26/37 anonim ***** válasza:

Nem attól fog megjönni, hogy hízol. Ez így nem állja meg a helyét. Azt gondolom, hogy 12 évesen ne olvasgasd neten, hogy mitől jön meg, meg mitől nem, mert annyira komplex a hormonális szabályozás, hogy abszolút érthetetlen még egyfajta alap- és rendszerszemlélet nélkül.

A testzsír pl. nem abból lesz, hogy eszel és hízol, hanem akkor, ha beindulnak a hormonális változások, és a zsírpárnák lerakódnak a testeden (nagyvonalakban). Ekkor sem a testzsír az, ami a menstruációt okozza, hanem a mögötte álló hormonális változások. Ha eljön az ideje, meg fog jönni, felesleges ezen agyalnod. Az infókat pedig ne netről, hanem édesanyádtól vagy egy gyermeknőgyógyásztól szerezd. Innen semmit nem fog neked senki diagnosztizálni, ráadásul minden valószínűség szerint kutya bajod.

És ahogy fölöttem is írták: hozzád hasonlóan vékony lányok is menstruálnak, semmit nem tesz az, hogy 12 évesen hány kiló vagy. Járj inkább sportolni, és örülj, hogy nem vagy hízékony, drukkolj, hogy ez később is így maradjon - az elhízás ugyanis rontja a hormonok hatását, a zsír ugyanis megköti őket, így aztán ettől is kimaradhat a menstruáció.

Még egyszer: a gyakori kérdések nem való ilyen gondok megoldására, ha kérdéseid vannak a témával kapcsolatban fordulj édesanyádhoz, vagy valamelyik közeledben lévő tinédzser ambulancia nőgyógyászához.

2012. febr. 6. 15:41
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
A vérfoltok miatt pedig keresd fel a nőgyógyászt mindenképp, ugyanis lehetséges, hogy csak a hormonváltozásoktól pecsételgetsz, de felszálló fertőzés is lehet, és annak utána kell járni. Ez mindenképp nagyon fontos, nem az, hogy mikor jön meg. Peteérésed pedig nem hinném, hogy volt a leírtak alapján, de 12 évesen ez még nem is csoda.
2012. febr. 6. 15:43
 28/37 A kérdező kommentje:

Már volt 3-szor peteérésen, még anya is mondta hogy az...

És mondom hog nem azt akarom a test zsírral hogy MEGJÖJJÖN, hanem azt hogy MEGJÖHESSEN egyéltelán...

2012. febr. 6. 15:47
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor megint nem értetted, amit írtam. Akkor JÖHET meg, ha beindulnak benned a hormonális változások. Ez 12 évesen nem a testzsírtól lesz (később, mondjuk anorexiánál hathat rá, most NEM), hanem maga a zsír lerakódása is akkor indul meg, ha ezek a változások beindulnak. És ha édesanyád nem mérte a luteinizáló hormon és a progeszteron koncentrációját a véredben, kötve hiszem, hogy ki lehetne jelenteni hogy peteérésed volt, tekintve, hogy amennyiben peteérés van (és a testzsír hiánya egyébként a peteérés hiányát eredményezi, ezen keresztül a menstruációét, hiszen a kettő szorosan összefügg), akkor megérkezik az első menstruáció. Ha a vélt peteéréseid után kb. 14 nappal volt a vére pecsételésed, akkor az már lehetett menstruáció, csak a nyálkahártya még nem elég vastag, ezért nem volt erős a vérzés. Egyéb esetben szinte kizárt, hogy az peteérés lett volna. Egyébiránt: a peteérés utáni hormonális változások okozzák a menstruációt, vagy ritkán, hormonproblémáknál a méhnyálkahártya öregedése is okozhatja annak leválását, de 12 évesen még hormonvizsgálatot sem végeznek, mert egyszerűen lényegtelen, értelmetlen, nincs jelentősége.
2012. febr. 6. 15:53
 30/37 A kérdező kommentje:
peteérés után volt mindig ilyen piros, hát elég sokáig de gondolom azzal nincs semmi baj (2 -3 hét) Tegnap megint volt, ma már nem... Amugy a peteérésnek van egy bizonyos külseje (nyálkás egybeálló darabka) és eddig mindenki ezt mondta, szal igen volt peteérésem.
2012. febr. 6. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!