Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány évesen jött meg az elsö...

Hány évesen jött meg az elsö mentruációd? Mondj el mindent róla! A történetet, hol voltál, örültél neki, vártad, tampont vagy betétet használtál, erös volt a vérzésed, hány napig tartott!

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 08:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
53%
11 évesen jött meg,a mamánál,szerencsére volt betétje,de már évekkel előtte felvilágosított anyu,szóval nem lepődtem meg,vagy ijjedtem meg,tudtam mi az,minden évben beszéltünk róla.Első pár évben nekem sokáig tartott 9-13 napig is,rendszeres volt,közepesen erős.Betétet használok azóta is,így az alvad vér is tud távozni és könnyebb cserélni is,meg koszos kézzel nem kell cserélésnél a nemiszervem közelébe sem érni,hisz hiába mosunk kezett,a kilincstől kezdve mindenhol vannak bacik suliba,munkahelyen stb.,ki tudja ki fogta meg a kilincset előtted.Előszőr a mamámnál amikor észre vettem narancssárgás kis mennyiségű valami folyt ki,ami sötét barnás lett,majd vérszínű.Kimentem a mamámhoz szóltam hogy van e betéte mert megjött,ő adott nekem egyet és ennyi volt,anyu meg pont akkor ment a mamához és elmondtam mi van,majd együtt lementünka boltba betétért.
2012. jan. 13. 19:33
 12/33 anonim ***** válasza:
44%
Még annyit én örültem neki,menőnek számított az aki már érett biológialag,tudtam is a többieknek később segíteni,elmondani sok mindent.Annak volt rossz akinek még 13 évesen is nehesen akart megjönni.De nálunk többnek is megjött 11,3 és 12 éves kora körül,a 13 ritka volt.
2012. jan. 13. 19:36
 13/33 anonim ***** válasza:
86%

tegnap elott:D /12/

otthon

hat..orultem is meg nemis:D

vartam

betet.!

hat..erosnek mondhato

ma van a 2. nap de nemtudom:)

2012. jan. 15. 15:50
 14/33 anonim ***** válasza:
21%

13 éves voltam, épp a szülinapom után történt pár nappal. Otthon voltam, hajnal volt, amikor észrevettem. Nővéremmel mentem be épp aznap a volt sulijába, nyilt napra. Kimentem vécére és láttam, hogy mi történt. Tudtam mi ez, de nem igazán számitottam rá. Abszolút nem vártam, nem érdekelt, hogy kinek jött már meg és kinek nem, inkább csak arra voltam kiváncsi, hogy nekem mikor fog. De mint már irtam, nem számitottam rá. Egész nap iszonyú kényelmetlenül éreztem magam, amikor csak lehetett (az iskolában a bemutató óra előtt, után, utána a kávézóba, ahova forrócsokizni mentünk stb.) elmentem vécére, betétet cserélni. Utáltam az egész érzést, hogy valami plusz dolog van az fehérneműmben, aminek igaz, hogy van a helye, de eddig nem volt. Szóval roppant kényelmetlenül éreztem magam. Aznap este még vacsorázni is mentünk a családdal, már nem tudom, mi volt az ok, de ott is 10 percenként mentem ki a vécére, megnézni, hogy nem csúszott-e el a betét, nem ázott-e át. Aztán este mondtam anyunak, hogy megjött. Nem volt erős a vérzés, inkább közepesnek mondanám, nem fájt a hasam, semmi bajom nem volt a kellemetlen kényelmetlen érzésen kivül. Kb. 4-5 napig tartott, én eleinte nem volt rendszeres. Volt, hogy egy nemzetközi verseny előtt jött meg, kint Ausztriába. Akkor használtam életemben először tampont, ez az elsőhöz képest kb. egy fél évvel később volt. Azóta is azt használom, a betétet egyszerűen gyűlölöm. Mostanra nagyjából rendeződött, max 1-2 nap eltérés szokott becsúszni, de az is ritkán. Vizsgaidőszak alatt 1-2 hetet is szokott késni, és elég sokáig is tart, de az orvos szerint ez normális. A legutolsó alkalom pedig életem legrosszabb egy hete volt, nagyon erős volt a vérzés, hánytam, mert annyira fájt, semmilyen gyógyszer, görcsoldó, melegvizes palack nem segitett. De szerencsére ezen is túl vagyok.

Egyébként meg mai napig utálom, amikor megjön, amikor megvan, főleg a görcsölés miatt és a pocsék közérzet miatt. Nem elviselhetetlen, csak az első 2-3 nap az, ami kritikusabb, de gyűlölöm az egészet úgy, ahogy van.

19/L

2012. febr. 7. 00:26
 15/33 anonim válasza:

13.szülinapom előtt 2 nappal.Reggel felkeltem,elmentem wc-re,és láttam,hogy ott van a folt.Eléggé megijedtem,de amugy vártam,de amikor megjött,már nem örültem annyira.A suliban viszont nagyon féltem,nehogy átázzak órán,mert a tanárok nemigazán szoktak kiengedni wc-re.Általában 4-5 napos.Közepes volt,és betétet használok.

13L

2012. febr. 19. 15:33
 16/33 anonim ***** válasza:
76%
Nekem elég necces volt. 12 évesen jött meg,pont suli előtti napon. Augusztus 31-én. :D Akkor nem örültem neki,mert másnap menni kellett sulibaa! :S De amúgy vártam már! :)) Betétet használtam,használok!!! Csak barna folyásom volt 5 napig és azóta sem rendezett sajnos! :(( Szerencsére itthon voltam aznap,de nagyon fájt a hasam :SS
2012. febr. 19. 20:31
 17/33 anonim ***** válasza:
Ja és 14 éves vagyok :) bocsi lemaradt
2012. febr. 19. 20:32
 18/33 anonim válasza:
Nekem szeptember elején jött meg elsőnek, 13 éves voltam. Otthon játszottam a kistestvéreimmel, elmentem pisilni és láttam hogy megjött. Gyorsan felszaladtam a szobámba elővettem egy betétet és beraktam. Tudtam hogy kell mert nagyon vártam mert már minden barátnőmnek megjött a menzesze. Ez este volt, másnap reggel mondtam el anyumnak. Betétet használtam, most is azt használok mert
2013. febr. 18. 21:59
 19/33 anonim válasza:

az előző vagyok, elküldte a válaszom, pedig nem akartam:D

naszóval..

betétet használok mert azt könnyebb és gyorsabb kicserélni mint egy tampont (pl suliban)

erős volt, de azóta már enyhült, és most már közepes erősségű. 5 napig tartott.

14/L

2013. febr. 18. 22:01
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
12 éves voltam, amikor megjött. Egy sulis reggelen történt. Amikor felkelés után mosdóba mentem, ott vettem észre. Előtte anya beszélt már velem, hogy mi ez, mit kell ilyenkor csinálni, hogy kell behelyezni a betétet meg ilyenek, de akkor, ott, abban a pillanatban nem esett le a szitu, azt hittem valami bajom van. Anya nem volt már otthon, ezért apának kiabáltam: "Apa, vért törlök ki a punámból!" Hát mit ne mondjak, sosem voltunk egy szégyenlős család. Apa elkezdett betétet keresni, de csak szárnyasat talált, mire én elkezdtem problémázni, hogy az öltözőben meglátja a többi lány, mert kilátszik a bugyiból. Akkoriban valahogy ezt a mensi dolgot nagyon eltitkolandónak éreztem más lányok előtt, nem tudom miért. Ekkor felhívta apa anyát, aki megmondta hol van szárny nélküli betét. :) Egyébként nem volt erős, de sokáig tartott. Ha a pöttyöződést nem számítjuk, akkor olyan 5-6 napig.
2013. júl. 1. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!