Hány évesen jött meg az elsö mentruációd? Mondj el mindent róla! A történetet, hol voltál, örültél neki, vártad, tampont vagy betétet használtál, erös volt a vérzésed, hány napig tartott!
tegnap elott:D /12/
otthon
hat..orultem is meg nemis:D
vartam
betet.!
hat..erosnek mondhato
ma van a 2. nap de nemtudom:)
13 éves voltam, épp a szülinapom után történt pár nappal. Otthon voltam, hajnal volt, amikor észrevettem. Nővéremmel mentem be épp aznap a volt sulijába, nyilt napra. Kimentem vécére és láttam, hogy mi történt. Tudtam mi ez, de nem igazán számitottam rá. Abszolút nem vártam, nem érdekelt, hogy kinek jött már meg és kinek nem, inkább csak arra voltam kiváncsi, hogy nekem mikor fog. De mint már irtam, nem számitottam rá. Egész nap iszonyú kényelmetlenül éreztem magam, amikor csak lehetett (az iskolában a bemutató óra előtt, után, utána a kávézóba, ahova forrócsokizni mentünk stb.) elmentem vécére, betétet cserélni. Utáltam az egész érzést, hogy valami plusz dolog van az fehérneműmben, aminek igaz, hogy van a helye, de eddig nem volt. Szóval roppant kényelmetlenül éreztem magam. Aznap este még vacsorázni is mentünk a családdal, már nem tudom, mi volt az ok, de ott is 10 percenként mentem ki a vécére, megnézni, hogy nem csúszott-e el a betét, nem ázott-e át. Aztán este mondtam anyunak, hogy megjött. Nem volt erős a vérzés, inkább közepesnek mondanám, nem fájt a hasam, semmi bajom nem volt a kellemetlen kényelmetlen érzésen kivül. Kb. 4-5 napig tartott, én eleinte nem volt rendszeres. Volt, hogy egy nemzetközi verseny előtt jött meg, kint Ausztriába. Akkor használtam életemben először tampont, ez az elsőhöz képest kb. egy fél évvel később volt. Azóta is azt használom, a betétet egyszerűen gyűlölöm. Mostanra nagyjából rendeződött, max 1-2 nap eltérés szokott becsúszni, de az is ritkán. Vizsgaidőszak alatt 1-2 hetet is szokott késni, és elég sokáig is tart, de az orvos szerint ez normális. A legutolsó alkalom pedig életem legrosszabb egy hete volt, nagyon erős volt a vérzés, hánytam, mert annyira fájt, semmilyen gyógyszer, görcsoldó, melegvizes palack nem segitett. De szerencsére ezen is túl vagyok.
Egyébként meg mai napig utálom, amikor megjön, amikor megvan, főleg a görcsölés miatt és a pocsék közérzet miatt. Nem elviselhetetlen, csak az első 2-3 nap az, ami kritikusabb, de gyűlölöm az egészet úgy, ahogy van.
19/L
13.szülinapom előtt 2 nappal.Reggel felkeltem,elmentem wc-re,és láttam,hogy ott van a folt.Eléggé megijedtem,de amugy vártam,de amikor megjött,már nem örültem annyira.A suliban viszont nagyon féltem,nehogy átázzak órán,mert a tanárok nemigazán szoktak kiengedni wc-re.Általában 4-5 napos.Közepes volt,és betétet használok.
13L
az előző vagyok, elküldte a válaszom, pedig nem akartam:D
naszóval..
betétet használok mert azt könnyebb és gyorsabb kicserélni mint egy tampont (pl suliban)
erős volt, de azóta már enyhült, és most már közepes erősségű. 5 napig tartott.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!