Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális az h ennyit alszom?...

Normális az h ennyit alszom? Bőv. Lent

Figyelt kérdés
16/L vagyok és ha lefekszem hétvégenként pl éjfélkor és ha senki nemkelt fel simán elaludnék délután 3ig.. most hogy téli szünet volt..éjjel elmentem aludni 3kor és felkeltETTEK délután fél2kor..sportolni nemjárok,csak suliba tornaórán.. megfog ártani ez a sok alvás?vagy h lehet valami gond ebből?
2012. jan. 3. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
lehet,h csak ki vagy merülve,és ezt pihened ki,szedjél vitaminokat!ártani nem árt!
2012. jan. 3. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Az emberi szervezet este 8 és éjfél között regenerálódik, ekkor van az ún. "pihentető alvás". Én, ha éjfélkor fekszek le, akkor kell 12 óra alvás. Ha este 10-kor, akkor elég 10. Ha már 8-kor le tudok feküdni, akkor hajnali 4-kor úgy kelek (pl. meló előtt), hogy teljesen kipihent vagyok. Így a 8 óra elég is.

Szóval nem csak az alvás mennyisége, hanem a minősége is fontos.

2012. jan. 3. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Igaz, ha pihentető az alvás, akkor kevesebb is elég!

Egyébként tényleg lehet vitaminhiányos vagy, én inkább azt javaslom egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, mert így több ásványianyagot és vitamint is bevihetsz a szervezetedbe.

2012. jan. 3. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy, meg tél is van, nem árt a sok alvás. Próbáld meg hogy időben fekszel le, és akkor már 8-kor kelsz. Ennyi a titka...de 8-9 órát mindig aludj.
2012. jan. 3. 22:35
 5/6 anonim ***** válasza:

De a szervezet honnan tudja hány óra van?

Miért tud jobban regenerálódni 8 és 12 között?

Ha én teljesen más életmódot élek, pl 12kor fekszem, de mindig 9kor kelek, 15 éve, akkor is így van?

Én is hallottam már ezt, de szerintem a belső óránk, a biológiai óránk fontosabb, mint a külső.

2012. jan. 3. 23:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia #5!

Az emberi szervezet egy csodálatos "masina". Hidd el, hogy tudja mennyi az idő. Ez teljesen független attól, hogy milyen az életritmusod.

Nem véletlen az, hogy azok, akik össze-vissza dolgoznak, vagy állandó éjjeles műszakban vannak, azok gyorsabban öregszenek, valahogy gyűröttebb az arcuk. Ez azért van, mert mikor a testnek "vissza kellene vonulnia" regenerálódni, akkor az emberke dolgozik, és hajtja a testét.

Az sem véletlen, hogy akik éjszakások, azok hajnali 2-3 körül mélypontra kerülnek. Ekkor a legalacsonyabb a testhőmérséklet, függetlenül az életritmustól.

Uccsó: Én anno a Norbi-update-tel nagyon sokat fogytam. Váltott éjjel-nappali műszakban dolgoztam anno. A könyvben meg adva, hogy hánytól hány óráig mit lehet enni. És szigorúan kikötötte, hogy ez akkor is így kell, hogy legyen, ha valaki nappal alszik, és éjjel dolgozik. A testednek megvan az adott "műszakbeosztása". Ez független a te életritmusodtól.

2012. jan. 4. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!