Aki vetélt már el, mi okból kifolyólag történt?
Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok és nagyon félek, nehogy baj történjen,rossz előérzetem van,és sajnos a megérzéseim sosem csalnak,ezért vagyok kíváncsi, hogy mire vigyázzak nagyon hogy el ne menjen a baba!köszönöm előre is2011. dec. 18. 14:27
2/5 A kérdező kommentje:
ennyi? semmi más tényező nincs?
2011. dec. 18. 15:16
3/5 anonim válasza:
Hát figyu, a korai vetélések nagy része azért történik, mert a baba alapból beteg lenne és nem tud továbbfejlődni. Ha ilyen gond van, azt úgy sem tudod megakadályozni.
Azért mondtam az ágynyugalmat és a szex hanyagolását, mert a nehéz fizikai munka, megerőltetés és a szex okozhat korai vetélést.
4/5 anonim válasza:
Volt egy missed ab-om 2009-ben. Senki nem tudja, miért. Az esetek 90%-ában nem derül ki az oka a vetélésnek, legtöbbször életképtelen a magzat, vagy súlyos fejlődési rendellenessége lenne. Előfordulhat progeszteron hiány miatt is vetélés, ezt gyógyszeresen meg lehet előzni, de csak akkor adnak rá gyógyszert, ha valaki már vetélt el bizonyítottan progeszteron hiány miatt, vagy ha erre utaló jelek vannak (barnás, rózsaszínes folyás pl). Lehet komoly fizikai megeröltetés miatt, vagy káros környezeti hatás miatt (pl forró fürdő, gyógyvízben fürdés, fertőzés, sugárzás, gyógyszer, vegyi anyag miatt, nagyon erős stressz (pl közeli hozzátartozó halála stb), és még ezer meg egy más dolog). Próbálj megnyugodni, és ne gondolj rosszra, a pozitív gondolkodás nagyon fontos. A második terhességem sem volt felhőtlen, majdnem középidős vetélés lett belőle, de végül egészséges kislányom született. Persze tartok is a harmadik terhességtől, de igyekszem összeszedni az erőm és a bátorságom, és pozitívan hozzáállni, hogy ha eljön az ideje, ne rettegéssel teljen, mert az nem tesz jót se az anyának, se a babának. Szóval igyekezz kiegyensúlyozottan élni, pozitívan gondolkodni, és ne görcsölj. Természetes, hogy vannak félelmeid, de ne azokra koncentrálj, légy valahogy úrrá rajtuk, mert amitől az ember fél, azt könnyebben bevonzza. Ha nagyon sokat aggódsz, kérj inkább segítséget, kineziológustól, pszichológustól. Én is így tettem a második terhességem elején, és segített. A fenyegető vetélés, koraszülés ellenére is sikerült a pozitív hozzáállás, és állítom, hogy ez az egyik, ami miatt végül időre született meg a kislányunk. Meg hát az utolsó trimesztert végigfeküdtem. De abból, ahogy én programoztam a gondolataimat, érezte ő is, hogy még maradnia kell. :) Ne félj, nem lesz baj. Ha pedig mégis, hát ráérsz azon akkor is aggódni, mikor itt az ideje, most nem kell még előre ilyeneken agyalni. Minden jót!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)úgy teszek
2011. dec. 18. 17:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!