Mikor muszáj már nőgyógyászhoz menni?
20 éves lány vagyok, de még soha nem voltam nőgyógyásznál. Még soha nem volt problémám odalenn, így nem is került alkalom nőgyógyászati látogatásra! Pedig tudom, h oda rendszeresen vizsgálatra kell járni, nem csak ha problémám van.
De nekem nincs pénzem magánorvosra, mebízhatok az SZTK-kban is? Illetve mit javasoltok, nő v ffi legyen a nőgyógyász?
Évente kellene menned rák szűrésre, ehhez elég az helyi nőgyógyászati rendelő. Én sem járok magánorvoshoz(vagy magánrendelésre) emiatt.
Én ffihoz járok.
Nyugodtan menjél a szakrendelőbe, nem kell magánorvos, főleg ha nincs panaszod.
Nem az a lényeg, hogy nő vagy férfi, hanem milyen jó orvos, és mennyire empatikus.
Én egy remek dokit találtam sztk-ban, ismerősék meg is szívták magánorvossal, aztán végül sztk-snál szültek, elégedettek voltak.
Az én dokim férfi, de mondjuk ajánlgatták múltkor a betegfelvételen az egyik nőt is, nagy vidáman mondták, hogy "ó, nem tudja, mit hagy ki!" :D De hát azt is embere válogatja, hogy nőben vagy férfiben bízik jobban. Nekem semmi gondom nem volt a férfi dokimmal soha.
Nagyon érdemes évente egyszer ellátogatni a szűrésre, mert a méhnyakrák még a kialakulása előtt megelőzhető, ugyanis egy vírus okozza, amit a rák kialakulása előtt ki lehet szúrni a szűréssel, és baj nélkül megúszhatod. Egyre sűrűbben van a fiatalabbaknak is méhnyakrákja, úgyhogy ha nyugodtan akarsz aludni, akkor elmész évente egyszer, nem olyan nagy kaland :) Én az első után úgy jöttem ki, hogy végiggondolni se volt időm, hogy "jaj, ez kellemetlen", annyira gyorsan csinálta a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!