Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor muszáj már nőgyógyászhoz...

Mikor muszáj már nőgyógyászhoz menni?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, de még soha nem voltam nőgyógyásznál. Még soha nem volt problémám odalenn, így nem is került alkalom nőgyógyászati látogatásra! Pedig tudom, h oda rendszeresen vizsgálatra kell járni, nem csak ha problémám van.

De nekem nincs pénzem magánorvosra, mebízhatok az SZTK-kban is? Illetve mit javasoltok, nő v ffi legyen a nőgyógyász?

2011. okt. 14. 23:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Évente kellene menned rák szűrésre, ehhez elég az helyi nőgyógyászati rendelő. Én sem járok magánorvoshoz(vagy magánrendelésre) emiatt.

Én ffihoz járok.

2011. okt. 15. 00:06
 2/16 anonim ***** válasza:

Nyugodtan menjél a szakrendelőbe, nem kell magánorvos, főleg ha nincs panaszod.

Nem az a lényeg, hogy nő vagy férfi, hanem milyen jó orvos, és mennyire empatikus.

2011. okt. 15. 00:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én szakrendelőbe járok,mert ott is vannak nagyon jó nőgyógyászok.Nincs magánorvosom,mert eddig akármelyik dokihoz mentem mind tök kedves,és megértő volt.Értik ők is a szakmájukat.Egyébként az STK-ban rendelő nőgyógyászok 90%-a magán orvosként is dolgoznak máshol...
2011. okt. 15. 00:45
 4/16 anonim ***** válasza:
javítok* SZTK
2011. okt. 15. 00:46
 5/16 anonim ***** válasza:

Én egy remek dokit találtam sztk-ban, ismerősék meg is szívták magánorvossal, aztán végül sztk-snál szültek, elégedettek voltak.

Az én dokim férfi, de mondjuk ajánlgatták múltkor a betegfelvételen az egyik nőt is, nagy vidáman mondták, hogy "ó, nem tudja, mit hagy ki!" :D De hát azt is embere válogatja, hogy nőben vagy férfiben bízik jobban. Nekem semmi gondom nem volt a férfi dokimmal soha.

Nagyon érdemes évente egyszer ellátogatni a szűrésre, mert a méhnyakrák még a kialakulása előtt megelőzhető, ugyanis egy vírus okozza, amit a rák kialakulása előtt ki lehet szúrni a szűréssel, és baj nélkül megúszhatod. Egyre sűrűbben van a fiatalabbaknak is méhnyakrákja, úgyhogy ha nyugodtan akarsz aludni, akkor elmész évente egyszer, nem olyan nagy kaland :) Én az első után úgy jöttem ki, hogy végiggondolni se volt időm, hogy "jaj, ez kellemetlen", annyira gyorsan csinálta a doki.

2011. okt. 15. 00:47
 6/16 anonim ***** válasza:
A szakrendelő is lehet jó. Én úgy jártam, igaz fogorvossal, hogy a magán doki elrontotta, és szakrendelőbe mentem utána egy nagyon jó doktornőhöz.
2011. okt. 15. 01:02
 7/16 anonim ***** válasza:
44%
Az orvos neme, mindegy! Lényeg, hogy kedves, türelmes legyen és bármit meg tudj vele beszélni.
2011. okt. 15. 07:24
 8/16 anonim ***** válasza:
Érdemes volna tenned egy látogatást most már! Nyugodtan menj sztk-ba, ott is vannak nagyon rendes orvosok. Előtte érdeklődj, kihez érdemes menni. Van, aki szívesebben megy nőhöz - sokan kardoskodnak is a női dokik mellett itt a gyk-n. Szerintem mindegy, de ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Ha jobban érzed magad egy női orvos előtt, menj nőhöz. Ha jobban érzed magad egy ffi orvos előtt (ilyen is van), menj ffihoz. Ha mindegy, akkor egyszerűbb a dolgod, mert bármelyik jó dokihoz mehetsz. :) Szánd ráá magad, keress valakit, és menj el, aztán évente megint. Közel nem olyan szörnyű, mint most gondolod. :) Sok sikert!
2011. okt. 15. 10:36
 9/16 anonim ***** válasza:
Melyik városba mennél? Én is most tervezem az elsőt...
2011. okt. 15. 17:11
 10/16 A kérdező kommentje:
Nyíregyháza
2011. okt. 15. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!