Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mért várom ennyire, hogy...

Mért várom ennyire, hogy megjöjjön?

Figyelt kérdés
Bocsi az idióta kérdésért, de annyira várom (még nem jött meg). 12 éves vagyok. A barátnőm már menstruál, és azt mondja, eléggé kellemetlen. Elhiszem, csak amíg nem éreztem át, nem tudok ítélkezni. Lassan 4 hónapja tart a fehér folyásom (nincs szaga, nem csíp, nem viszket...),és olyan érzékeny vagyok mostanában, hogy mindenen elsírom magam. Léci írjatok tanácsokat, hogy hogy tudnám megszüntetni ezt az érzést, mert nagyon rossz. Vagy esetleg ötleteket, hogy hogyan lehetne előrehozni(ha ilyen egyáltalán létezik, pl. azt hallottam, hogy a bokamasszázs bevált egyeseknél).
2011. ápr. 10. 17:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális, hogy várod.

Baromira nem bírom az olyan embereket, akik mindenáron belemagyarázzák szerencsétlen fiatal lányokba, hogy a menzeszmennyire szörnyűséges és katasztrofális dolog...

Kimutatták már, hogy ha vkit úgy nevelnek, hogy "ne várjad, mert úgy is nagyon szar", annak sokkal több gondja lesz a menzeszével, gyakoribb náluk a rendszertelen vérzés és az erős görcsök, mint azoknál, akiket úgy nevelnek, hogy ez a nőiesség része.

Szóval várd is, mert igen is jó dolog. Nyilván nem az a jó benne, hogy vérzel, hanem hogy tudod, egészséges vagy, életet tudsz adni egy gyermeknek.

Én sajnos tudom milyen érzés, mikor nincs minden rendben. És inkább vállalnék egy rendszeres, akár görcsös menzeszt minden hónapban, mint állandóan attól rettegni, hogy lehet-e babám.

Szóval eszedbe se jusson, hogy ez egy rossz dolog:)

Egyébként valószínűleg akkor jön majd meg, mikor épp nem számítasz rá:D

Én is tökre vártam, aztán mikor már épp nem gondolkodtam ezen, akkor megjött:)

2011. ápr. 10. 18:35
 12/15 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm, neked pedig ha bármi komplikációd lesz, jobbulást, gondolok rád :(
2011. ápr. 10. 18:42
 13/15 anonim válasza:
énis vártam nagyon, kb. 12 éves lehettem kissé meg is lepődtem mert az osztályomban én voltam az első lány aki menstruált... eleinte nem fájt se a hasam se semmi, mostanába van h néha fáj 1 picit, dee nem vészes:) én őrülök neki, h menstruálok, mert tudom h egészséges vagyok, és majd lehet kisbabám, na jó vannak kivételek mikor utálom pláne 2-3-ik este, de aztán elterelődik a gondolatom róla. 15L
2011. ápr. 11. 15:00
 14/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :) igen elhiszem, hogy eléggé gáz lehet, amikor jól érzed magad és..megjön.
2011. ápr. 11. 15:11
 15/15 anonim válasza:
Én is ugyan ebben a helyzetben vagyok tökre be vagyok zsongva de nekem még soha nem mondta azt senki h ne várd mert nagyon rossz csak hallottam ilyenekről
2011. ápr. 23. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!