Bocsi az idióta kérdésért, de annyira várom (még nem jött meg). 12 éves vagyok. A barátnőm már menstruál, és azt mondja, eléggé kellemetlen. Elhiszem, csak amíg nem éreztem át, nem tudok ítélkezni. Lassan 4 hónapja tart a fehér folyásom (nincs szaga, nem csíp, nem viszket...),és olyan érzékeny vagyok mostanában, hogy mindenen elsírom magam. Léci írjatok tanácsokat, hogy hogy tudnám megszüntetni ezt az érzést, mert nagyon rossz. Vagy esetleg ötleteket, hogy hogyan lehetne előrehozni(ha ilyen egyáltalán létezik, pl. azt hallottam, hogy a bokamasszázs bevált egyeseknél).
:D Mintha a 12 éves önmagamat hallgatnám. Én is nagyon vártam már, jajj de örültem volna neki... nekem is szinte mindenki azt mondta, hogy ne várjam, mert az nem jó... de én vártam. És amióta van, azóta nagyon örülök, mert tudom, hogy egészségesen múködik a szervezetem. Egyébként nekem olan egy hónap múlva elmúlt ez a Jajj már alig várom érzés.
2011. ápr. 10. 17:57
2/15 anonim válasza:
hát én semmilyen eszközt nem tudok, ami előrehozná a menstruációdat, hidd el, megjön az, ha elég érett leszel! :) Igen, elég kellemetlen és néha én is nagyon utálom, de természetes, hogy várod! Hiszen azzal, hogy megjön, nem csak igazi nagylány leszel, hanem a jövőben egy boldog anyuka is. Néha én is utálom, hogy megvan, főleg esténként, de aztán eszembe jut, hogy ez azért van, hogy egyszer életet adjak egy kisembernek... olyankor mindig visszajön a kedvem! :)
17/L
2011. ápr. 10. 17:58
3/15 A kérdező kommentje:
nagyonszépen köszönöm a válaszokat. :D próbálom magam nyugtatgatni, hátha sikerül. minnél többet foglalkozom vele, annál jobban nem fog érdekelni. nálam ez így van egy idő után. :D de azért köszi :D
2011. ápr. 10. 18:02
4/15 anonim válasza:
egyél ilyen kalciumos izét.xd
tudod az a csokigolyó.Jó sokat minden nap.Nekem attól megjött.
2011. ápr. 10. 18:06
5/15 anonim válasza:
Régi bölcs mondás: nem busz, ne várjad. Lehet még 1-2 évig nem jön me,g mindnekinél változó. Foglalkozz a köteleségeiddel, tanulj, segíts otthon, légy boldog, vidám gyerek, amíg lehet. Cirka 30-35 évig szerencsld lesz havonta élvezni a havi "örömeit", nem kell várni.
2011. ápr. 10. 18:08
6/15 anonim válasza:
Nagyon jó, hogy várod a menstruációt, mert bár sok lánynak kellemetlen, de akkor is az élet természetes része és azt jelenti, hogy egészségesen működik a szervezeted és felnőtt korodban lehet gyereked!
2011. ápr. 10. 18:10
7/15 anonim válasza:
"Mért várom ennyire, hogy megjöjjön?"
Mert hülye vagy.Tudod milyen szar?Hidd el lesz még időd ÉLVEZNI a menstruációt és az előzményeit.
2011. ápr. 10. 18:16
8/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. :) az a kalciumos izé. utánanézek, bár nem akarom magam telenyomni tablettával. :/
2011. ápr. 10. 18:17
9/15 A kérdező kommentje:
18:16:
ha elolvastad volna a szöveget: azért várom, mert nem tudom milyen..-.-
2011. ápr. 10. 18:19
10/15 anonim válasza:
Amúgy nem feltétlen lesz kellemetlen, nekem pl. nem jár hangulatváltozásokkal és fájni sem szokott soha előtte/közben. Csak vérzek, ennyi, maximum az első nap a kellemetlen mikor erősebb a vérzés.
Amúgy nekem mikor kb. 12 éves koromban megjött, fogalmam sem volt róla hogy mi az. :D Mármint persze tudtam, mi az a menstruáció, meg hogy majd lesz nekem is, de annyira nem is foglalkoztam a dologgal, hogy eléggé meglepődtem első alkalommal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!