Tüdőszűrő vizsgálatra kell mennünk. De nagyon nem szeretnék melltartó nélkül "mutatkozni" az orvosok elött. (nézzétek meg légyszi! ) (? )
az oszállyal (8.-os vagyok) megyünk tüdőszűrőre, de én még itthon se szoktam polónélkül lenni, csak úgy melltartóban.. és annyira utálnám ha ott a vizsgálaton a két nő elött kéne melltartó nélkül legyek...
(tudom, hogy ők minden nap látnak ciciket, de akkor is..)
a melltartót a fém része miatt kell levenni nem?
akkor azt lehene h toppban legyek vagy a trikót felhajtom?
(tudom, hülye kérdés, de nem akarom kényelmetlenül érezni magam...)
Elképesztő mennyit össze tudtok rinyálni egy nyavalyás mellkasfelvétel miatt, amit szintén nők csinálnak.
Aggódni az egészség miatt kell egyedül, nem amiatt, hogy meglátja a cicidet egy nő, akinek szintén cicije van és naponta kb 100-at lát.
Mi lesz veletek,ha szülni kell, vagy nődokihoz menni? Vagy a strandon lezuhanyozni fürdés után?
.. de nem rinyálok! azzal meg nem igazán tudok mit csinálni ha szégyenős vagyok... attól nem lesz könnyebb hogy ők mindennap megvizsgálnak másokat is.... attól én úgy kellemetlenül érezhetem magam
a strandon nem pucéran kell lezuhanyozni... és szülni sem 13 évesen....
Nyugodtan le lehet pontozni, de vannak dolgok az életben kislány, amit le kell AKARATTAL küzdeni! Más is szégyellős, nem vagy vele egyedül, de le kell küzdeni ezt bizonyos helyzetekben! Kár rajta filozofálgatni, problémázni. Odamész, levetkőzöl arra a fél percre, kimész, remélhetőleg megkapod a negatív leltedet (mert ha esetleg nem az, akkor más gondod is nagyobb lesz a szégyenlősségnél)és mész a dolgodra!
Ez ennyire egyszerű.
Békén lehetne hagyni ezt a kislányt már!
Én is felnőtt vagyok,normálisan is meg lehetne közelíteni a dolgot.Én is szégyenlős vagyok,de nőgyógyászhoz amikor én úgy éreztem hogy itt az ideje hogy elmenjek elmentem,csak orvos volt bennt,ezért is mentem magánhoz.Hidd el ha ez a kislány már nagyobb lesz el fog járni nőgyógyászhoz.Nem tudom sokszor jártam strandra,de senkit nem láttam meztelenül tusolni én se.De én se tenném.Ha van lehetőség hogy másképp zuhanyozzak le,ahogy nekem kényelmesebb mért is ne tenném,ahogy úszodába is sokan külön függönyös öltözőbe mennek be.A kislánynak is van lehetősége hogy kevésbbé legyen kellemetelen a dolog és lehetőleg él vele majd.
Azért mert valaki gáltásos nem kell azonnal felnőtt fejjel támadni ellene.Lehet inkább javaslatokat tenni,hogyan tudja kevésbbé kellemetlené tenni a dolgot.
Azt meg hogy neki is melle van hagyjuk már,attól hogy minden nőnek melle van,és az sem egyforma ezt csak én megjegyezném,ahogy a női test egésze se,attól még akárki előtt nem vetkőznék le az élet más területén.Ahogy sok nő szintén nem.
Hidd el mire nagylány lesz meg fogja oldani,ha szűrővizsgálatra kell mennie,szóval ne ezzel példáloz,ezt ne keverd ide.Én is szégyenlős vagyok,de meg van az az orvosi kör ahol ennek ellenére megcsináltatom a szükséges dolgokat,de úgy ahogy nekem jó.
Ez nem rinya,el kell fogadni,pont most van abban a korban amikor ez a jellemző,valakinél később megmarad,ez még mindig jobb mint ha maga mutogatoss lenne.
Nyugi nem mindenki hiszi hogy hisztis lennél,félsz egy kicsit ennyi,még nem volt benne részed,nem tudod mi és hogyan lesz.Erről van szó.
Kedves előző. Nem gondolom, hogy a kérdezőnek ügyvédre lenne szüksége.
Vannak helyzetek, ahol mint ahogyan eddig is mondtam, AKARATTAL le kell küzdeni ezt az érzést. Ilyen helyzet az orvosi rendelő. A kis hölgy is volt már orvosi vizsgálaton, ahol le kellett vetkőzni derékig. Nem kell ezt túlragozni, az orvos így tudja megvizsgálni, a röntgen csak így ad árnyékmentes képet.
Én is voltam kamasz annyi különbséggel, hogy aktívan sportoltam és nálunk az egymás előtt zuhanyzás TERMÉSZETES volt. De az iskolai táborban is az volt, egyik lány sem problémázott miatta. Senki sem cikizte a másik testét, nem is foglalkoztunk vele. A kamaszkornak ez is egy fontos része, hogy meg kell tanulni elfogadni a testedet olyannak, amilyen. A változással együtt.
Teljesen mindegy, hol veszed le a pólód a röntgenben. Az öltözőben, vagy a képernyő előtt. A nővér be fog állítani a géphez, majd utána kimegy a helységből és megcsinálja a felvételt. Mire visszajön már fel is öltöztél.
Az egészség megér ennyi kellemetlen érzést, mert nagyon komoly betegségeket lehet így időben kiszűrni.
Nem vagyok híve egyáltalán a meztelenkedésnek, annak sem, amikor a 13 éves lányok úgy öltözködnek hogy kinn van mindenük és úgy gondolják, hogy ezzel kell pasit fogni.
(tisztelet a kivételnek) De vannak helyzetek ahol nincs helye a szégyenlősségnek engedni, mert nagyon nagy ára van.
... na akkor..... a 68%-os válaszoló, már többször ilyen kedves volt velem, és nem a "védő ügyvédem", csak gondolom ő sem értette, hogy miért lett még ragozva a téma, már kaptam pár választ, a "hisztimért"... Ő pedig elmondta, kedvesen, hogy milyen ez, meg mi lesz, és hogyan lehet könnyebb és a saját tapaztalatát.....
nem sportolok egyesületnél, nem szoktunk egymás elött mesztelenkedni, és a házi orvosnál is tűlélendő, amikor meghallgatja a mellkasom, de tudom, hogy oda sem néz, baba korom óta ismer, rendes, de akkor is szokatlan.. az meg hogy a cicim is kint legyen.... meg a többi lány... nem az alakok miatt, csak mert szokatlan... de tudom, és tisztában vagyok vele, hogy miért van szükség erre a vizsgálatra!
Én megértem a kislányt és nem vagyok védő ügyvéd,de ha kell igen is megvédem,egyébként én is jártam kézizni,de ott sem tusoltunk,vagy meztelenkedtünk egymás előtt,egy tusoló volt,még ha akartunk volna,akkor sem lett volna rá lehetőség,és középiskolás koromban is,nem ép a legjobban felszerelt volt az iskolánk,egy torna terem volt,és a középsulihoz,még az általános iskola is hozzá tartozott.
Hidd el le fogja venni majd a felsőjét,és részt vesz a vizsgálaton is,csak tanácsot kért,hogyan is zajlik az egész,hogyan tudná megoldani hogy még se kelljen mások előtt nagyon meztelenkedni.De egyébként én mind a mai napig melltartóba megyek be tüdőszürésre,és nem én vagyok az egyetlen és a gépbe mielőtt beállnék húzom a hasam alá a melltartómat.Természetesen én is nem egyszer álltam félmeztelenül orvos előtt,de többnyire a saját orvosom előtt,ha meg idegen orvosnál voltam ott olyan is volt,hogy csak melltartóba kellett levetkőzni és azon keresztül hallgatta meg a szívem.Tudod orvos válogatja a vizsgálatokat,én például iskolás éveim alatt sem találkoztam olyannal hogy alsóneműre vetkőzve vizsgáljanak meg,vagy egy száll bugyiba.Nekem meg ez furcsa,vagy ha több diákot egymás előtt vizsgálnak,vagy ha már az öltözőbe le kell vetkőzniük és hosszú percekig így állniuk.Ezért is mondom orvos válogatja.
De nem kell itt veszekednünk ilyesmin,meg oldodik úgy is.De amit írtam melltartóba be lehet menni,csak ki kell a pántból bújni és a has ajáig mielőtt belépnél a gépbe lehúzni,ennyi egyszerű.Mikor meg végeztél akkor meg gyorsan fel is tudod húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!