Lányoknál is van nuni vizsgálat iskolában vagy ez szívatás és kötelező?
Rólam a víz is folyik ha bele gondolnék,hogy meztelenül vizsgálgassanak,a fél osztály még fehérneműben is durva,már ha a legjobb barátnőmre gondolok,ő még a polóját sem veszi le tesin soha,mert duci és gátlásos.De ha csak orvos és asszisztens lenne akkor is nagyon undorító dolog ha az embert meztelenül akaránk megvizsgálni,úgyanis nem szükséges ez és az is undorító ha nem mondják el nem kötelező és nincs előre értesítés és felvilágosítás erről a vizsgálatról.Nekem az is sok lenne,ha csak doki és ápoló lenne bennt és akár úgy meztelenül kellene lennem,szétraknom a lában,azért ez nagyon durva dolog,eleve ha szakorvoshoz mennék ott sem így járnak el,csak itt merik ezt megtenni.
Hiába szánnának 5 percet az emberre,azt közölni kellene hogy nem kell résztvenni ezen és aki meg megakajra csináltatni az hagy vegyen részt rajta.Azért kell a választási lehetőség.
Akkor te érted hogy mi a gondom/unk vele?Én sem engedem,de jó tudni,hogy előfordulhat.Egyáltalán mi ez a hülyeség nem?Az egész helyzet elég normáltalan,nem tudom hogy gondolták ezt.De már érdeklődtem pár embertől akik az általam választott iskolákban tanulnak és eddig még nem volt,szóval ettől jobban érzem magam.
És ez középsuliba lett volna nálatok?És fiúknál is volt ilyen,ők is elmertek lógni?
Én is orvostanhallgató vagyok, szóval ha nem gond, kifejtem a véleményem.
Az orvos azért van, hogy segítsen. Mindenkinek az a legjobb (az embereknek és a társadalomnak is), ha a betegségeket még korai stádiumban kiszűrjük, nem pedig már súlyos állapotban kezelgetjük.
Ezért találták ki a szűrővizsgálatokat.
Az iskolaorvosnak pedig kötelessége kétévente teljes körű vizsgálatot végeznie. Ez természetesen csak annyit jelent, hogy az orvosnak meg kell adnia a lehetősége arra, hogy ezt a "szolgáltatást" minden diák igénybe vehesse.
És ebbe bizony beletartozik a nemi fejlettség vizsgálata is. Az emlők és a nemi szervek megtekintése, a fiúknál a here vizsgálata, fitymaszűkület meglétének vizsgálata.
Attól, hogy te nem látod, hogy ennek mi értelme, attól még igen is fontos és hasznos. Itt gyakorin is rengeteg kérdés van fitymaszűkülettel kapcsolatban például. De a netes doktornő (akinek az egyik válasza be lett másolva) is azt is írta, hogy minden évben találnak olyan gyerekeket, akik kezelésre szorulnak túl korai, vagy túl késői érés miatt.
A gyerekek sok dologgal nincsenek tisztában, lehet, hogy észre sem veszik, ha vmi nem stimmel.
A szülők szintén teljesen laikusak. Vagy ha ők többet is tudnak, a gyerekek egyszerűen még a szülőknek sem merik elmondani, ha vmi probléma van.
Hány olyan kérdést látsz itt nap mint nap, hogy "ilyenolyan bajom van, de nem merek szólni az anyukámnak?. Mert én rengeteg ilyet olvasok.
Természetesen a vizsgálatokra nem kényszeríthetnek, tehát ha neked nem tetszik, megtagadhatod.
De véleményem szerint azt kellene elérni, hogy a szülők és a diákok is belássák, hogy ez az ő érdekük. Mindenki azt hiszi, hogy neki nem lehet baja, aztán egyszer lehet pofára esik.
Szerintem ezt úgy kellene elintézni, hogy minden orvosi vizsgálat előtt beküldeni a védőnőt/orvost az osztályhoz, és szépen felvilágosítani a gyerekeket arról, hogy:
- milyen vizsgálatok lesznek
- melyik vizsgálat mire szolgál, miért fontos (ez nagyon fontos szerintem!!!)
- felvilágosítani a diákokat arról, hogy a vizsgálat nem kötelező, de erősen ajánlott
- felhívni a figyelmüket arra, hogy ha vki nem él a lehetőséggel, akkor menjen el egy általa választott orvoshoz, és vizsgáltassa ki magát
Ezek mellett természetesen a szülőt is tájékoztatni kellene ugyanezekről a dolgokról.
Azt pedig felháborítónak tartom, hogy egyes helyeken egymás előtt vizsgálják a diákokat. Ez abszolút etikátlan egy orvostól.
Sok gyerek szégyellős, egy ilyen incidens akár maradandó pszichés problémákhoz is vezethet.
Szóval csak és kizárólag egyesével szabadna vizsgálni őket!!
köszönöm a válaszod és a nemifejlettség vizsgálata az hogyan zajlik?És mennyire kell levetkőzni,mert én semmiképp nem szeretnék meztelenül feküdni,vagy hogy úgy vizsgáljanak meg?
A szűzhártya az hol van,azt eltudnád mondani,csak úgy érdekelni,azt lehet látni kívülről vagy hogy van?Meg mit néz az orvos ha megnézi kívülről,a szűzhártyát is megnézi?
06.29!
Biztos hogy idén nem lesz ilyen vizsgálat,de azért még mindig vannak aggályaim,ezért is lenne jó tudni,hogy akinél volt ilyen vizsgálat iskolába annál ez hogyan zajlott.Azt kezdem elfogani,hogy ha normális az orvos és külön vizsgálna,akkor már azt mondom esetleg engedem.De még mindig lennének feltételeim.Szóval mennyire kell levetkőzni?Mert meztelenül nem engedném neki.Sokan írták,hogy akinél volt így csinálta,na nálam ez kizáró ok már eleve.
Létszi ha tudod pontosan hogyan is vizsgál,mennyire kell levetkőzni írd le!nagyon megköszöném
Meg kíváncsiságból megnézem és én nem láttam semmi hártya szerű dolgot,de még nem voltam senkivel ám.Láttam a szeméremejakaim,kicsit kilógnak,de nem nagyon az nem baj úgye?És utána ha lazzítok,akkor beljebb is van valami,a hüvelyem felett,az nem tudom mi a neve,de a hüvelyemnél ha lazzítok,akkor kicsit szétnyílik a lyukam és nem látom semmit,semmi hártya szerűt.Nomrális hogy így szétnyilik a hüvely nyílásom,meg hogy tudom mozgatni?
Ne nevess ki,csak hát pár év és lehet hogy már én is elmegyek az első nőgyógyászati vizsgálatra és nem tudom mi normális és mi nem.
Orvostanhallgató ha erre járná válaszolj te is létszi!
Hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat?mennyire kell levetkőzni?Mit és hogyan néz?És muszály hogy vizsgált alatt orvoson kívül más is ott legyen,nálunk csak egy orvos és az asszisztens van bennt,de ő csak jegyzetel,valami paraván szokott ilyenkor lenni?
Mert én később azért szeretnék majd magán uton járni orvoshoz,mert akkor csak az orvos van bennt vizsgálatkor,engem zavar,ha néz valaki,vagy az a tudat hogy megláthat.Tudom nem úgy néz az asszisztens sem,de akkor is,eleve olyan zavarba ejtő helyzet és sok felnőtt is így van vele.Elég szégyenlős vagyok,de még az orvos belefér,hacsak nem akarna meztelenül vizsgálgatni,mert ilyenről is hallottam,az nagyon megszégyenítő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!