Lányoknál is van nuni vizsgálat iskolában vagy ez szívatás és kötelező?
Köszönöm szépen a válaszod utolsó.
De mért van az hogy nem közlik velünk hogy nem kötelezőek ezek a kényesebb területeket érintő vizsgálatok,már ahol vannak,nem ez lenne a normális?Azért ezt nekünk és szüleinknek is tudnunk kellene.
Arra tudnál még válaszolni MI az a csiklófityma?,
erről még sose hallottam és köszönöm hogy mindenben segítesz és tájékoztatsz és nem ítélsz el,mert nem értek egyett ezzel a vizsgálattal.
köszönöm szépen,már volt hogy anyu elvitt az orvosához,mármint elkísártem anyut a dokijához,kinnt megvártam és volt hogy pár szót tudtam is beszélni vele,és mondta,hogy olyan 16 évesen már meglátogathatom,meg nyugodtan jöjjek anyuval nem kell félni csak beszélgetünk majd.Szóval igazából 16 éves korom körül tervezem az első komoly beszélgetős látogatásomat,addig nem is szeretnék komolyabb kapcsolatot sem majd,sőt lehet még tovább akarok várni,de hát ezt nem lehet előre tudni mi lesz,semmit nem akarom elsietni,de ha valami baj lenne,mármint csípne vagy valami,fertőzés,mert azt bárhol el lehet kapni,úszodába is,akkor mindenképp mennék hozzá.Hát az iskolaorvosért bevallom én se vagyok oda.Valahogy másképp kellene megoldani a vizsgálatokat,diszkréten,meg elmagyarázva mi van,hogy van,nem kell ha nem akarja,meg ilynek,szerintem ezért ilyen ellenszenvesek,mert ezt nem teszik meg,meg ha nem muszály akkor én se szeretek félmeztelenül se lenni,ha az a vizsgálathoz nem is szükséges.Meg az az igazság,hogy mivel nagyon szégyenlős vagyok,engem még néha az ápolónő is zavar,ha néz,ilyen helyzetben meg nagyon is zavarna.Az van nekik a meztelenség normális,mármint más meztelensége és nem gondolnak bele,hogy néha milyen kellemetlen helyzetbe hozzák az embert még akkor is ha az nem is lenne szükséges.Csak néha ezzel lájáratják a többi orvost is,mert ha nem suliba vizsgálnak akkor nem mernek máshol így vizsgálni,beszélni a beteggel.Szóval szerintem ez a baj.
Azt megkérdezhetem hogy te hogyan tudnád elképzelni hogy mi és az orvos felé is korrekt legyen a rutin vizsgálat?Szerinted hogyan kellene ezeknek történie?
Meg én nem tartom túl jó dolgonak hogy ilyen intim helyekre akarnak nézegetni és nem is mondják el nem kell ha nem akarom,ez így nem jó.Szerinted se?
Attól hogy orvosnak tanulsz azért te is szégyenlős vagy bizonyos helyzetekbe úgye?
Anyu most szólt,így mennem kell sajnos,de majd azért elfogom olvasni a héten.De érdekelne a véleményed,hogy hol van elrontva az egész iskolán belül vizsgálat,mit és hogyan lehetne megoldani.Jó éjszakát!
És köszi hogy segítettél.
Iskolánként változó. Van ahol csak sima belgyógyászati rutin vizsgálat van és csak a cipőt kell levenni a magasságméréshez. De vannak olyan iskolák ahol teljesen meztelenre vetkőztetik a diákokat és sok helyen valóban egymás előtt és lányoknál mell és nemiszerv vizsgálatot végeznek. De a nemiszerv vizsgálat nem nőgyógyászati vizsgálatot jelent! Vagyis nem nyúlnak bele a hüvelybe. Csak kívülről nézik meg, vagyis valóban csak széthúzza a szeméremajkakat, hogy rendesen kifejlődtek-e a kisajkak és a csikló is.
Az a bizonyos " a nemi szervek kornak megfelelő fejlettsége" nevű vizsgálat EZT jelenti!
De azt valóban nem közlik sehol, hogy ezek nem kötelező vizsgálatok és bárki megtagadhatja.
Ha érdekel a téma bővebben kattints ide:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!