Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló szedésénél...

Fogamzásgátló szedésénél mikor kell szünetet tartani?

Figyelt kérdés

Kell egyáltalán?

Linkkel támogatva?

Lindynette 20-ról van szó.

2010. nov. 23. 00:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tessék, itt a magyarázat is:

"Kedves Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy a fogamzásgátló tabletta szedését bizonyos időközönként abba kell-e hagyni. Ugyanis úgy hallottam, hogy erről megoszlanak a vélemények, és így tanácstalan vagyok e téren. Ha valaki évek óta szedi, kell-e szünetet tartani? Ha igen, erre miért van szükség? Ha valaki nem tart szünetet attól lesz valami baja?

Segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel: Csilla

Kedves Csilla! Igen kell szünetet tartani, mert időnként fel kell szabadítani a szervezetet a hormonális elnyomás alól. Ha ez nem következik be, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a szedés abbahagyása után cikluszavar alakul ki. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

"

2010. nov. 24. 20:57
 12/15 anonim ***** válasza:
ja hogy te arra gondoltál. első vagyok... én nem ajánlom a szünetet, egyszer abbahagytam a tabletta szedését hát lett is következménye. 4hónapig nem jött meg, hullott a hajam, szóval nagyonjó volt... többet nem csinálok ilyet, majd akkor hagyom abba ha gyereket akarok egyszer.
2010. nov. 24. 21:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Mert szerinted ha azért hagyod abba, mert gyereket szeretnél, nem ugyanez lesz?

Majd baromira örülni fogsz neki, ha akkor sem jön meg 4 hónapig (persze nem a baba miatt hanem a tabi miatt).

Az, hogy ilyen durva mellékhatásai voltak az abbahagyásának, azt jelenti, hogy nem jól reagált rá a szervezeted.

Ahelyett, hogy újrakezdted volna, inkább jó időre abba kellett volna hagynod, hogy kipihenje a szervezeted, és mire babát akarsz, rendben legyen.

2010. nov. 24. 21:20
 14/15 anonim ***** válasza:
utolsó. nem direkt hagytam abba, hanem mert úgy adódott hogy nemtudtam elmenni orvoshoz. azért szedem újra, mert szeretnék védekezni, a másik ok, hogy nekem mielőtt nemszedtem gyógyszert iszonyatosan fájt a hasam menstruáláskor (elájultam, hánytam stb), szóval muszáj szednem.. tisztába vagyok vele, hogy valószínűleg ugyan ez lesz ha majd egyszer abba hagyom. amúgy a nőgyógyászom meg simán felírta a gyógyszert, ja és szart rá hogy nem jött meg, pedig jártam nála párszor, mindig elküldött, hogy majd menjek ha nem jön meg x ideig.. azóta már váltottam nőgyógyászt, és köszönöm hogy írtál, igazad van teljes mértékben, de a fájások megszűntek mióta szedem, muszáj szednem:s
2010. nov. 24. 23:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Oké, értem.

Csak a válaszodból nekem úgy jött le, hogy azért kezdted el megint, illetve azért nem akarsz megint szünetet, mert ilyen problémáid voltak.

És ugye pont, hogy ilyen esetben az a jó megoldás, ha vki jó időre leteszi a tabit (persze ha neked más okod van a szedésre, akkor érthető).

De azért másnak (aki csak fogamzásgátlás céljából szedi), annak továbbra is javaslom a szünetet.

2010. nov. 24. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!