Fogamzásgátló szedésénél mikor kell szünetet tartani?
Kell egyáltalán?
Linkkel támogatva?
Lindynette 20-ról van szó.
Milyen szünetre gondolsz?
Ha a 7 napos szünetre, akkor 21 nap tabi, 7 nap szünet, 8. naptól ismét tabi.
Ha hosszabb távon szeretnéd szedni, és arra gondolsz, hogy kell-e szünet, akkor:
"Olvastam a válaszok közt, hogy tartósan fogamzásgátlót szedőknek kell időnként szünetet tartani.A kérdésem az hogy milyen gyakran kell?
Eddig is tartottam, de pontosabb képet szeretnék róla kapni.
Üdvözlettel:
Bogi
Kedves Bogi! Ebben nekem teljesen egyéni sémám van, amit a individuálisan, pácinsfüggően alkalmazok. A vezérelv 1 év után 1 hónap, 3 év után 3 hónap, 5 év után 6 hónap. Az újrakezdést csak bizonyítottan peteérsére jellemző ciklus/ok/ után teszem lehetővé. Ezzel a módszerrel általában nem igazán sok a meglepetés a pácienseim életében, mert általában nem küzdenek hormonális és meddőségi prolémákkal. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc"
"felesleges bolygatni évente vagy 2 évente a szervezetedet"
A szünetnek pont az lenne a lényege, hogy megnézzék, a szervezeted mennyire tolerálja a tabit. Ha a szünet megbolygatja, az azt jelenti, hogy nem is lennél alkalmas a szedésére.
Köszönöm az eddigieket.
Nagyobb periódusonként tartandó szünetekre gondoltam, nem a havira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!