Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi az a mosható betét?

Mi az a mosható betét?

Figyelt kérdés
Bárki használhatja? jobb mint a sima?
2010. nov. 20. 16:38
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

huh, itt jó nagy veszekedés van.

Egyébként én környezetvédő válaszolómmal értek egyet.

Na és, hogy tisztázzuk:

megvettem a betétet. Cseppet sem olyan, mint amilyennek gondoljátok. Nem csak egy textil réteg...

De ha nem hiszitek vegyetek ti is.

2010. nov. 22. 13:41
 22/28 anonim ***** válasza:

Régi beszélgetés, de azért kérdeznék.

Hogyha egész nap nem vagy otthon, és cserélned kell betétet, akkor a használtat (mivel mosható) hova teszed? Zacskóba, aztán be a táskába?

2012. aug. 11. 01:10
 23/28 A kérdező kommentje:

Azóta csak nagyon ritkán hordom azt a betétet. :D

Sőt, egyáltalán nem hordok betétet, áttértem a tamponra. Szóval ha esetleg neked is van ilyened, akkor ne vedd fel, ha tudod, hogy nem tudod otthon kicserélni.

2012. aug. 11. 15:33
 24/28 Emilla válasza:
94%
A mosható betétet 5 évig lehet használni kb. és semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz, mint pl. a klórozással fehérített tamponok, illetve a szintén klórozott betétek, amikben a zselét általában kőolajból (petróleumból) állítják elő.. Szellőzik, mert gyapjúból és 100% pamutból van és a hátsó záróréteg is légáteresztő, ámde a folyadékot bent tartja. A szárnyakat patenttal lehet az alsóneműhöz rögzíteni, egyszerű és nagyon természetes módon tisztítható, abszolút foltmentesen. A műanyagbetétekhez képest a ruhában a nedvesség nem halmozódik fel, nem érzi úgy az ember magát mint egy pelenkában, ettől is csökken a baktériumfertőzés kockázata. (Egyébként ezért illatosítják azokat a vackokat, mert a sok műanyagréteg nem engedi megszáradni természetesen a benne lévő folyadékot, és ezért van kellemetlen szaga a műanyagbetéteknek. Az a "zselé" ami bent tartja a nedvességet, az egy olyan granulátum, amelyből dioxin keletkezik, ami sok weboldalon talált információk szerint irritációt okoz és úgy olvastam több helyen is, hogy a mióma, ciszta és rákos megbetegedésekért is felelős lehet.. Itt egy cikk például: [link] Érdemes elolvasni. Én szívesen varrok bárkinek "intimpárnácskákat", akik szeretnék kipróbálni, írjanak nekem: emilladesignpads@gmail.com A 90 éves nagymamám mondta el a "titkos receptet", hogy ők hogyan varrták és miből állították össze maguknak a betéteket, pusztán természetes anyagokat használva. Ha a tisztítással kapcsolatosan volna bárkinek kérdése, nagyon szívesen adok természetes tippeket, amik már sok-sok embernek beváltak. (Amerikában már rengeteg nő áttért erre a természetes életformára.) Tényleg rossz nézni, hogy ezekkel a kemikáliákkal teletömött, mesterséges "parfümmel" illatosított műanyag, ragadós betéteket használjuk még mindig a 21. században, amikor van rá jobb megoldás is. Remélem tudtam segíteni, de akinek még volna kérdése, az emailcímemre is írhat és kérdezzen nyugodtan!! Üdv, E.
2012. nov. 29. 09:23
 25/28 Emilla válasza:
100%

Tárolásuk:

Erről elfelejtettem írni, pedig ez is fontos lehet.

Szóval az USÁ-ban már van rá egy praktikus megoldás. Az ú.n. "Wet Bags"-ek, ami pusztán annyit jelent, hogy egy közepes méretű neszeszer két zsebecskével, amiből az egyik vízhatlan, a másik pedig nem. Értelem szerűen a használat előtt a pamutból megvarrt zsebecskében van a tiszta betét, és amiután kicseréljük, van egy nagyon egyszerű hajtási technika, ami után nem jön ki a betétből a neszeszerbe sem a folyadék. Egy kis csomagocskát hajtunk két egyszerű hajtással és patenttal rögzítjük. Ez, a használt megy bele a vízhatlan zsebecskébe. Ennyi! :)

2012. nov. 29. 09:43
 26/28 Thomilla válasza:
100%
Sokkal jobb, mint az eldobhatóak, mert az eldobhatóakban egy kőolaj-származékból előállított anyag van (zselé), amiből dioxin szabadul fel és ezáltal az egészségre káros lehet. A tampon és a betét is sajnos azért fehér, mert klórozással fehérítik ki a pamut/papíranyagot. Sokan ezért allergiásak rá. A mosható betéteknél a legtöbbször 100% pamutból és/vagy bambuszból készül és folt mentesen mosható, mosógépben. Egy ilyen évekig jó és nagyon szép mintákban kaphatóak, különböző méretben. Itt egy blog, hamarosan lesz webshopuk is: [link]
2013. okt. 28. 11:09
 27/28 anonim válasza:
0%
Az kimaradt, hogy a kiáztatod a betétek tápanyagokban gazdag vizét, érdemes öntözésre használni. :)
2013. dec. 4. 11:06
 28/28 Mayra válasza:
94%
A nem túl kötnyezettudatos válaszolónak , ha még olvassa. Kérdem én blúzra ingre szoknyára nadrágra stb mennyit költessz? Mert ahogy kivettem a válaszaidból te nem mosol mindenből eldobhatót vásárolsz.
2015. júl. 5. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!