Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi az a mosható betét?

Mi az a mosható betét?

Figyelt kérdés
Bárki használhatja? jobb mint a sima?
2010. nov. 20. 16:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
12%

És ha mindenki mosható pelust használna, az mennyi bambuszba kerülne? Meg a feldolgozás, meg a szállítás, mert nekem nem tűnik a bambusz Magyarországon őshonos növénynek. És a víz, a drága ivóvíz, amiből egyre kevesebb van, amit elpacsáltok a mosásra és a tisztitószer (jó gondolom nem használtok mosóport, hanem egy vödör ecetes víz és kész- már a környezettudatosság jegyében- mert így is tiszta lesz csak kicsit foltos esetleg)

Na szóval nekem a mosható sem tűnik környezetbarátnak.

2010. nov. 20. 22:12
 12/28 anonim ***** válasza:
97%

A pelus veszélyes hulladék,az eldobható,ellenben a víz amit mosáshoz használunk,megtisztitva kerül vissza a természetbe.

Nem csak bambusz pelus van,ezt csak egy példának irtam.Ott van a gyapju is....

Ecetet csak öblitésre használunk,mosószerböl pedig van mosószóda,és mosósó.A pelus nem marad foltos,hófehérek az enyémek.(már ami nem szines)

A vizet félted?bedobhatom a törölközőkkel mosni a pelust és nem is használok pluszt,és a pelushegyek nem zavarnak?mert amit kiszámoltam az egy babára vonatkozik csak.

Jol elkanyarodtunk a témától,de nagyjábol ugyanez a helyzet a betéteknél is.

2010. nov. 21. 09:14
 13/28 A kérdező kommentje:

öööö, hát köszi...

Egyébként igaza van a kedves környezetvédő válaszolómnak. Aki látott már ilyen betétet az tudja, hogy van az alján vízhatlan réteg. Igazából nem messzire tőlünk lehet kapni egy boltban, de elég húzós az ára ezért kérdeztem a véleményeteket.

De azért is megveszem :)

2010. nov. 21. 09:46
 14/28 anonim ***** válasza:
96%

Próbáld ki,nem vesztesz vele:)

(drága de a mosható pelus is,viszont ha kiszámolod,mire szobatiszta lesz egy gyerek,ez kb 300.000Ft-ba kerül.nem beszélve a mellékes dolgokrol pluszban...)

2010. nov. 21. 10:13
 15/28 anonim ***** válasza:
13%

HURRÁ!...

Elképzelem, ahogy a vértől csöpögő betétet zsebredugod és hazaviszed a munkahelyedről, iskolából, otthon meg nekiállsz és kisikálod a csap alatt, utána meg kiakasztod a szárítóra a férjed alsógatyája mellé...

Milyen klassz lehet a vérben pancsikálni és mosogatni a betéteket...

No, én azért örülök, hogy kitalálták a higiénikus eldobható papírzsebkendőt (és nem egy marék takonnyal a zsebemben járkálok) vagy a gyerekeim szaros pelenkáit nem kellett kimosogatnom, hanem higiénikus, eldobhatót húztam a kis popsijukra, ami nem is pirosodott be a sok pisitől-kakitól... És én maradok a higiénikus, eldobható eü-betét mellett, amit használat után a szemétbe dobhatok, nem kell vérben pacsálnom...

Amúgy, tudtátok, hogy a szemét nem álldogál ám a szemétdombon 150 évig, hanem szemétégetőkben elégetik?!...

Ja, és azt tudjátok-e, hogy a mobiltelefon is elég környezetszennyező (mikrohullámú adóállomások, elektromos áramkörök, műanyag doboz, stb.)???...

Vissza állhatnátok a fénypostára vagy a legjobb lenne a füstjelekre!!!... :-DDD

Az automata mosógép helyett (áram fogyasztás, sok vízfogyasztás) meg lehetne a patakban mosni...

Szegény Juliska, ahogy a betéteit a patakban mossa, mossa...

2010. nov. 21. 11:39
 16/28 anonim ***** válasza:
98%

Tudtad h a pelenka normál módon nem ég el?és elkülönitetten kell kezelni?

de mint irtam,az eldobhatókat az utazáshoz találták ki,tehát,ha nem vagyok otthon viszem az eldobhatót.

Az ilyen megrögzött környezetszennyezők miatt szerinted mennyi szemetet hagyunk unokáinkra???

2010. nov. 21. 11:46
 17/28 anonim ***** válasza:
9%

Na mennyit? Egyébként pedig elkülönítetten kell kezelni, de nem azért mert pelenka. hanem a benne lévő "anyag" miatt.

Épp most merült fel, ha te elvágod az ujjad és vérzik, a véres zsebkendőt hova teszed, merthogy az pont olyan veszélyes hulladék, mint a pelenka. Remélem teljesen elkülönítetten gyűjtöd, veszélyes hulladékként, pont, mint a kórházakban.

Egyébként te az elhasznált pelusokkal mit csinálsz, csinálsz belőle bambuszvacsit a családnak vagy a gyapjúból gyapjútakarólt vagy a végén az is a szemétbe kerül? Mert onnantól kezdve tök mindegy a szeméthegyet gyarapítja az is. És most ne gyere azzal, hogy de lebomlik stb stb, mert ha mindenki elkezdene ilyen pelust használni, bizony lenne belőle szemétdomb, ami újra képzi önmagát.

Persze tudom, több gyereket kiszolgál, meg lehet, hogy környezettudatossság jegyében a teszveszen áruljátok is, alig 2 évig használt pelus csomag eladó. De hát azért, mindennek van határa. A gusztustalanságnak is. És ez az.

2010. nov. 21. 13:06
 18/28 anonim ***** válasza:
98%

Miért gusztustalan?

Tiszta és mosott,fertőtlenített.

Amugy kb. 30db-os a pelenkakészletem,ami lehet pár év mulva a szeméthegyet gyarapitja,de mégse 4500 pelust dobok ki!!

Anyád se tartotta gusztustalannak mondjuk eltenni a tesodnak a régi pelenkáidat...

Elég korlátol lehetsz ha szerinted gyapjutakarot lehet csak csinálni a pelusbol...amugy ezek szerint te semmi használtat nem veszel sose mert az gusztustalan?

Húzz gumikesztyüt is ha egy dobozos üdítőt megiszol,mert azt vajon hányan fogdosták és mellyire volt tiszta a kezük?és még ezután a szádhoz is és ha iszol belőle...

2010. nov. 21. 13:56
 19/28 anonim ***** válasza:
1%

Az hpgy anyám mit tartott gusztustalannak meg mit sem, nem releváns az én szempontomból. Nem volt tesóm, így nem tudom megmondani, de remélem nem használt pelust.

Nem vetem meg a használtat, de van egy igényszintem, ebbe pedig a használt pelus nem fér bele. Mintahogy a használt bugyi sem. Mondjuk nem is jutott senkinek eszébe használt bugyit adni. Pedig sok használt holmit kaptunk bölcsőtől játékig. Pelenkát egyet sem.

De zárjuk le a vitát. Van mindkettőnknek megfelelő holmi: nekem az eldobható, egyszer használatos cuccok, neked meg a moshatók. Így mindketten boldogok lehetünk.

De fent tartom a mosható cuccok cseppet sem környezetbarátabbak, mint az eldobhatók. Ennyi.

2010. nov. 21. 16:44
 20/28 anonim ***** válasza:
84%

Legyen ennyi.

de legalább az én gyerekem nem egyenpelusban feszít:))))

2010. nov. 21. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!