Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi váltja ki a felfázást?

Mi váltja ki a felfázást?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a hideg, baktériumok, intenzív szex elősegíti a kialakulást, de nektek mik a tapasztalataitok? Mindig valami konkrét váltja ki, vagy teljesen random jelentkezik?

febr. 3. 04:30
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
nem hiszek a véletlenben. azért, mert nem tudjuk valaminek az okát vagy nem akarjuk az elfogadni, attól még van egy ok
febr. 3. 06:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Baktériumok, mi den esetben baktériumok
febr. 3. 06:53
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
+ a gyenge immunrendszer
febr. 3. 07:31
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Nálam legutóbb az volt, hogy télen beázott a cipőm és így gyalogoltam haza. Pedig csak 10 perc volt hazáig, de ez is pont elég volt.
febr. 3. 07:39
 5/9 anonim ***** válasza:
71%

“ Nálam legutóbb az volt, hogy télen beázott a cipőm és így gyalogoltam haza. Pedig csak 10 perc volt hazáig, de ez is pont elég volt”

Szóval azt akarod bemesélni, hogy a vizes cipőd miatt az E. coli baktériumok, fogták magukat és a végbélnyílásodtól elvándoroltak a húgycsövedig, majd a húgycsövedből a húgyhólyagodig és húgyúti fertőzést okoztak???? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

A húgyúti fertőzést (felfázást) olyan baktériumok okozzák, amelyek nem valóak a húgyutakba viszont az immunrendszerünk nem tudja onnan kipaterolni őket (túl sok van; gyenge az immunrendszer valamiért pl más betegsége van az embernek,;vagy extra jó körülmények vannak nekik pl. rendszeresen keveset iszik valaki és tartogatja a vizeletet).

Az esetek 80%ban ezek a baktériumok E. coli baktériumok, amik a húgycső bejárathoz kerülnek, pl mert nem megfelelően törli meg magát valaki Nr 2 után vagy mert szex közben a partner bőréről odakerül és szex után a nő nem megy el pisilni.

Az összefüggés annyi a hideggel, hogyha hidegben ülünk és az alfelünk (értsd: a medencetájék) lehűl, akkor a nedvesebb, hidegebb környezet segít a baktériumoknak, mert imádják azt a környezetet. Vagyis, ha szánkózik az ember 2 órát a hóban, akkor zuhanyozzon le utána melegvízben.

febr. 3. 12:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A felfázás népi név, nem írja le az igazi okát a problémának. Ennek orvosi neve UTI vagy húgyúti fertőzés.

Ami történik, hogy a húgycsatornába feljut valami, nem tisztul ki, és ez gyulladást okoz.

Mivel a női húgycsatorna rövidebb, nők hajlamosabbak rá.

Az első számú ok a folyadékbevitel hiànya szokott lenni, különösen idős embereknél nagyon nagyon gyakori. Nem iszik valaki eleget, nem tisztul.

De fiatalon is megesik, különösen télen amikor nem vagy annyira szomjas mint nyáron.

Okozhatja pl szennyeződés is, ha koszos kézzel nyúlsz hozzá, vagy ha az alsód nem tiszta.

Vagy ha nem pisilsz szex után.

Ennyi a trükk, igyál sokat, tartsd tisztán, és néha "ki kell nyitni a csapot".

febr. 3. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Akkor leírom úgy, hogy ne legyen kitörölve a válaszom.

Nincs jogod megkérdőjelezni azt, ami velem történt, mivel te nem én vagyok.

Velem ezt történt, pont így, ahogy leírtam. Pont. A kérdésre válaszoltam. Ne itt kötekedj!

Egyébként se értem, hogy a te és másik válaszoló, hogy meri megkérdőjelezni azt, hogy télen, beázott a cipőm, tiszta víz volt belülről, így gyalogoltam haza 10 percig, másnapra meg csípet, mikor pisiltem. Ha ez nektek nem felfázás, akkor mi? Biztos ti jobban tudjátok, hisz ti "tuti, hogy okosabbak" vagytok.

febr. 3. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

ui.:

"Veszélyeztetett időszakok, veszélyeztető tényezők

Ősz-tél: Fokozott vizelettermelés alakul ki, ha télen hosszas ideig a szabadban tartózkodunk olyan cipőben, amiben fázik a lábunk. Ezért a hideg hónapokban a vékony talpú cipők, átázott lábbelik viselése és a mezítláb járás kerülendő, ugyanis felfázást okozhat."

[link]

Tessék, csak, hogy ne érezd magad olyan "okosnak".

febr. 3. 14:20
 9/9 anonim ***** válasza:
33%

Ui2.:

"Mikor figyeljen jobban magára?

1. Hideg évszakok

Nagyanyáink bölcs mondása szerint –r betűre végződő hónapokban tilos hideg kőre ülni, sőt, bármilyen kültéri alkalmatosságra leülni. Vagyis ősszel és télen fokozottan figyeljünk arra, hogy milyen cipőben és ruhában vagyunk a szabadban: öltözzünk rétegesen, kiemelten figyeljünk a fontos szervek bebugyolására, huzatos helyen ne tartózkodjunk sokáig. Ne viseljünk vékonytalpú cipőt, vagy olyat, ami átázik és amiben fázik a lábunk, mert ezek mind felfázást okozhatnak. A lakásban hordjunk papucsot, mert a hideg kövön való mezítlábas járás is felfázáshoz vezethet."

[link]

".. az altest lehűlése, vagy az átnedvesedett ruházat segíti a fertőzés kialakulását, illetve a tünetek romlását, mivel ezek miatt is csökkenhet a szervezet kórokozókkal szembeni védekezőképessége. A „felfázás” kifezejés utal továbbá az alulról felfelé terjedésre, ami igaz a betegségre. A felfázás az alsó húgyutak irányából fertőzi meg fokozatosan a fentebbi képleteket."

[link]

Találtam még kettőt!

febr. 3. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!