Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy térhet vissza a felfázás?...

Hogy térhet vissza a felfázás? Így mennyire érdemes bemennem dolgozni éjszakára úgy, hogy már voltam 2-2 nap táppénzen előző 2 hónapban?

Figyelt kérdés

Szombaton kezdődött eléggé csípett a pisilés, szokásos tünetek. Volt itthon egy doki által régebben felírt granulátum amiben 1 db van és éjszaka kell meginni, az éjjel megittam vasárnap mégis egésznap szenvedtem. Aztán hétfőn úgy keltem hogy semmi bajom, egész nap jól voltam egyáltalán nem csípett a pisilés és sűrűn sem kellett. Aztán most kb 1 órája megint nagyon elkezdett csípni és mintha kisugározna a hüvely környékére is. Közben szombat óta szedek tőzegáfonya kapszulát mindennap. Kád lavor nincs, hogy ülő fürdőt csináljak.

22re kellene mennem dolgozni, de előre félek mi lesz. Nem tudok folyamatosan pisilni menni meg szenvedni sem akarok ott.

tegnapelőtt 17:47
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Elöször is ez nem "felfázás", hanem fertözés, másodszor meg nem összevissza próbálkozni kellene, hanem elmenni az orvoshoz, és rendes gyógyszert feliratni, illetve azt beszedni - olyan nem szabad, hogy legyen, "maradt korábbról"
tegnapelőtt 18:10
 2/3 anonim ***** válasza:
82%

Figyelj, amikor nekem volt húgyúti fertőzésem, nem egynapos volt a kúra. Antibiotikumot kaptam, amit több napig kellett szedni, és igen, ha túl hamar abbahagyja az ember, akkor visszatérhetnek a tünetek, mert igazából még nem is gyógyult ki, sőt, a baktérium rezisztenssé is válhat az adott antibiotikumra. Nem tudom, hogy a "granulátumod" egyáltalán antibiotikum e, de elég egyértelmű, hogy nem hatott kellően, és ha a tőzegáfonya elég lenne mindenféle húgyúti fertőzésre, akkor nem kellene időnként antibiotikum ellene. (Még a D-mannóz is csak az E.coli fertőzés ellen jó, más baci ellen nem.)

Azt itt senki nem tudja, mit dolgozol, vagy hogy mit fognak szólni, ha megint táppénzre kéredzkedsz, de az biztos, hogy orvoshoz kellene fordulnod.

tegnapelőtt 22:01
 3/3 anonim ***** válasza:
43%

Ha foszfomicin a granulátumod (pl. Monural) és nem hatott, akkor lehet, hogy rezisztens rá a kórokozód. Sajnos pont az ilyenek miatt fejlődik rezisztencia bennük, hogy csak úgy saját kedved szerint veszegetsz be vényköteles szereket. Ez egy szuper gyógyszer lenne, sokkal jobb, mint a tablettás többnapos kúrák, mert azokkal ellentétben nem nyírja ki a teljes bélflórád, csak a húgyrendszert gyalulja le. De normálisan ebből is két adag egy “kúra”, azaz két egymást követő este kell meginni.

Ha jót akarsz magadnak, leveszel lemosott/fertőtlenített punciból steril vizeletgyűjtőbe egy középsugaras reggeli vizeletet és kérsz rá egy teljes vizelet+tenyésztés vizsgálatot, háziorvos ad beutalót vagy magánban 10-15000 Ft. Ez ki fogja mutatni a kórokozót és hogy milyen hatóanyaggal lehet kiirtani (E) és mivel nem (R). És akkor célzottan kapsz rá valamit. Addig meg persze szedheted az esti 2g mannózt, mert hátha E.coli, (szerintem a dm-es a legolcsóbb), meg a tőzegáfonyát (szerintem a Jutavit tőzegáfonya komplex szirup a legjobb), meg C-vitamint és D-vitamint. Közben redukálod a cukrot az étrendedben és tolhatsz hüvelyflóra helyreállítót (szerintem a Gynophilus a legjobb), meg bélflóra helyreállítót (Yiya a legjobb), mert az meg az immunrendszer alapja, nem mellékesen meg összefügg a hüvelyflóra állapotával is “újabban”. Ülőfürdőt meg pont ne csinálj akkor se,ha tudsz.

tegnapelőtt 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!