Peteérés után kezdődő diéta boríthatja a menstruációs ciklust?
Figyelt kérdés
December elején volt meg utoljára a menstruációm és én viszont nem számolom de a peteérés alkalmazás szerint 19 környékén lehetett. Január elseje óta diétázom és nem tudom lehet e köze hozzá mert eddig még nem jött meg és nem is úgy néz ki mintha meg akarna. Egyszer már diétát rám körübelül 3 éve akkor emlékszem hogy akkor meg borult az egész de akkor meg más volt mert más nem okozhatta. Terhességem után teljesen rendeződött a menstruációm és aggódom hogy esetleg terhes lennék mert akkor nem biztos hogy ez a fajta diéta ilyenkor jó lenne.
Veszek persze tesztet is de ha esetleg valaki járt már így azt megköszönöm ha leírja
ma 09:44
1/3 anonim válasza:
Diéta szó jelentése annyi, hogy étrend. Te mit értesz diéta alatt? Hányszor eszel egy nap, mit nem eszel? Bizony ha extrém fogyókúrába kezdtél, akkor simán mondhatja a szervezeted, hogy na, ilyen táplálással nem lehet gyereket kihordani és inkább kimarad a peteérés. Egyetemen rengetegszer láttam lányoknál hogy vizsgaidőszakban egyszer nem menstruáltak mert annyit éjszakáztak meg hülyén ettek hogy totál felborult. Ha extrém étrendváltást csináltál, az időbe telhet, hogy valami új rendszer álljon be a menstruációdban, főleg, ha amúgy sem vagy a legrendszeresebben menstruáló.
2/3 A kérdező kommentje:
Minimalizált szénhidrát fogyasztás illetve a napi adagok csökkentése zöldség gyümölcs helyettesítés. Nekem az lenne a kérdésem ha meg a peteérés bekövetkezett az eddigi normális étkezésben és utána kezdődött a diéta akkor maradhat e el menstruació
ma 11:00
3/3 anonim válasza:
Igen, maradhat el, ha a hormonháztartásod úgy gondolja, hogy ezzel az étrendváltással nem tudnál kihordani egy kisbabát. Majd ha megszokja a szervezeted az új étrendet és az nem eredményez alultápláltságot akkor beindul. Teljesen normális ha egy életmódváltás után egy-kettő kimarad. Szervezeted még nem tudja, hogy neki jó-e az, amit csinálsz, ezért nem kezd "rizikós vállalkozásba".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!