Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet, hogy a fogyás miatt...

Lehet, hogy a fogyás miatt késik ennyit a menstruációm?

Figyelt kérdés

11 éves voltam, amikor először megjött, aztán végig rendszertelen volt, egészen 16 éves koromig, amikor elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Amíg szedtem, addig ugye pontos volt, de hát az nem rendes menstruáció.

Aztán tavaly novemberben, 19 évesen abbahagytam, kíváncsi voltam, hogy most már pontos lesz-e. Az első rendes menstruációm meg is jött decemberben mindössze másfél hét késéssel, aztán az azt követő már csak 5 nap késéssel, februárban.

Körülbelül ilyenkor kezdtem el fogyni. 81.7 kilóról fogytam azóta 70.5 kilóra, egyáltalán nem drasztikus tempóban, egyáltalán nem alacsony kalóriákon. 168 cm magas vagyok, tehát még így is a túlsúlyos kategória alját súrolom (jó, mondjuk edzek, izmos vagyok, de még mindig van rajtam zsír bőven.)

Lényeg a lényeg, február után már 31 napot késett, április elején jött meg. És most már azóta egyáltalán nem jött meg (talán már 33 nap késésnél tartunk?)

Terhességi tesztet csináltam, pedig szinte 0% esély van rá, eddig negatív volt, de esküszöm már ott tartok, hogy megint csinálok egyet.

Tehát nem eszek nagyon keveset, nem vagyok nagyon vékony. Esélyes, hogy a viszonylag nagy mértékű fogyás az ok? Vagy másról lehet szó?

2024. jún. 11. 14:28
A kérdező szavazást indított:
esélyes
másról lehet szó
10 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Több ok is lehet.

Egyrészt a fogyás is közrejátszhat, másrészt ha tabi előtt sem volt rendszeres, akkor most se kell azt várni. Harmadrészt önmagában a tabletta egy időre bekavarhat.

2024. jún. 11. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!