Volt olyan valakinek, hogy magas volt a ROMA-indexe és mégsem volt rákja?
Figyelt kérdés
#rák #Roma-index
tegnapelőtt 15:44
1/27 anonim válasza:
2/27 anonim válasza:
Kellene más vizsgálatokat is végezni. Hüvely ultrahang, ct vagy mri vizsgálat. Önmagában a tumormarkerek nem feltétlen jelentenek rákos elváltozást. Hány éves vagy?
3/27 A kérdező kommentje:
49 éves vagyok, ultrahangon nem látszik semmi, évente 2x jártam szűrésre, tüneteim nincsenek, csak vettem egy tumormarker-csomagot egy magánlaborban. Minden normális volt, kivéve ezt. :-( A HE4 és a CA-125 is bőven határon belüli, de a kettejük indexe mégis magas lett.
tegnapelőtt 16:47
4/27 anonim válasza:
Ha van lehetőséged menj el egy mri vagy ct vizsgálatra. Ezek a kép alkotó vizsgálatok adják a legpontosabb eredményt. Ha lenne is valami, valószínüleg még annyira az elején van, hogy jó eséllyel gyógyítható. De pl a vérben már nekem is volt magas olyan érték ami trombózisra utal, és nem volt trombózisom. Szóval ez nem jelent semmit, kellene más vizsgálat is.
5/27 A kérdező kommentje:
Megyek MRI-re de csak májusra kaptam időpontot. Sajnos kifizetni nem tudom, mert 90e Ft lenne, így kénytelen vagyok várni, csak addig kikészülök az idegtől.
tegnapelőtt 17:07
6/27 anonim válasza:
A háziorvosodnak megmutathatod az eredményedet, vagy a nőgyógyászodnak. Ők úgyis tudják hogy ezek az eredmények mire utalhatnak, egy dolog biztos, ha valakinek rossz az eredmény a tumormarkeren, még nem feltétlen rákos. Vagy ha épp jók az eredményei, nem feltétlen jelenti azt, hogy nem az. Szóval szerintem próbálj ne idegeskedni, ha nincs panaszod és az ultrahang se látott semmit, nagy baj nem lehet.
Az az egy sajnálatos hogy az egészségügy itt jár, hogy hónapokat kell várni egy pár perces vizsgálatra. :(
7/27 anonim válasza:
Ezért nincs értelme szűrésre használni a tumormarkereket. Nem arra valóak. Most retteghetsz totál feleslegesen.
8/27 A kérdező kommentje:
Pedig a magánlabor így hirdette...kifejezetten nőknek való tumormarker-szűrőcsomag.
tegnapelőtt 17:34
9/27 anonim válasza:
Mert nekik pénz kell.
A tumormarkerek nem alkalmasak szűrésre és pont. Ez tény.
10/27 anonim válasza:
Ahogy írták, a tumormarkerek önmagában nem alkalmasak szűrésre…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!