Kávéba mit lehet rakni, aminek NEM magas a glikémiás indexe és nem nagyon híg növényi tej?
Reggelente / délelőttönként mindig böjtölök. Egészen idáig energiaitalt ittam ( cukormentes mindig Monster zero, amiben sok vitamin ( B vitamin szükségletét teljesen fedezi ) + ginzeng is van. Ugye cukormentes így nem tolja fel reggelente a vércukrom.
Kaptam ajándékba egy kávéfőzőt, és anyagilag is jobban megérné kávét főzni, mint napi szinten energiaitalt venni, meg ott van az a sok egyéb adalékanyag ami az energialötyikben van.
Elkezdtem az utóbbi pár napban kávét főzni reggel ( NEM bírok felkelni koffein nélkül, így légyszi azt ne tanácsoljátok hogy ne igyak semmilyen koffeint vagy igyak zöld teát, mert a cél az hogy felkeljek... )
A kérdés az:
Mit tudok a kávéba tenni, hogy ne kelljen feketén meginni? ( feketén gyomorsavat okoz. )
Egy négyszemélyes főzetet megiszok reggel ami kb 2.2-2.5 dl. ( eddig napi szinten egy 500 ml Monstert ittam reggel ami 32 mg x 5 = 160 mg koffein. )
Ti mit szoktatok reggeli kávéba rakni?
- tejszínt?
- növényi tejet?
Vettem mandulatejet, hozzáadott cukor nélkül, 19 kcal / 100 ml, Aldi saját márkás. Rengeteg növényi tejben van hozzáadott cukor, ami felfelé tolja a vércukrot - na, ügyeltem rá, hogy ne ilyet vegyek. De annyira híg, hogy kb 250-300 mlt is meg kell igyak belőle így kb 600 ml folyadékkal kezdem a reggelt (250 ml kave + hozza 300 ml növényi tej ) és ez rengeteg folyadék a gyomromnak, nagyon sok. Ennyi folyadékot nem akarok napi szinten reggelente meginni, mert ugye vizet is kell igyak a kávé után, mert reggelente totál dehidratált a testem.
Azon gondolkozom, hogy lehet tehéntejet kéne venni, zsírosabb tejet kéne venni... mert abból kevesebb is elég lenne.
De a tehéntejben meg laktóz van, iszonyatosan emeli reggel a cukrot.
Néztem a kávétejszínt, az is zsíros, kevés is elég lenne de az összes kávétejszínben van cukor.
Mit használjak kávéhoz ? Ti mit használtok?
Ismétlem:
- a célom az, hogy reggel NE toljam fel a vércukrom laktózzal vagy sima tehéntejjel, mivel böjtölök, nagyon kis cukrot is megérez a szervezet hiszem üres hasra iszom a kávét.
( még egyszer: nem kérek "hagyd el a koffeint csak rosszat tesz" kommenteket, és " igyál zöld teát" kommentekből se kérek. )
Azok véleményét kérem csak, akik reggelente kávéval indítják a napot és reggelente mindig böjtölnek.
Ti mit tesztek a kávéba?
A cukormentesek mind izetlen hig szaeok lesznek.
Barmit teszel a kaveba ami nem viz, igyis ugyis megszakitja a bojtot. Tehat inkabb idd ahogy finom es egyel melle ket szem korpas kekszet hogy lassitsa a felszivodast
Ha nagyon zsíros tejszínt teszel bele, akkor a zsír miatt nem tud a laktóz sem gyorsan felszívódni.
Btw. a zöld teában ugyanannyi koffein van, mint a rendesben. De ennyi koffein beviteléhez irtó sok teát meg kéne innod. Mondjuk amellé plusz víz már nem kell.
Én például nyafoghatnék mert nem eszek húst, mégse problémázok néhai tejterméken, sajton, tojáson. Ha belefér, miért ne ehetnéd?
Gyerekkoromban is szerettem, a húst viszont már akkor se bírtam.
A hétvégéim a rosszullétről szóltak, mert akkor volt húsos kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!