A kókusztejnek és a mandulatejnek magas az inzulin indexe?
Ha a glikémiás indexre gondolsz, a kókusztejnek 40.
Ha nem erre gondoltál, akkor bocs, hogy belepofáztam. (A Google-ben kerestem ki ezt az adatot.)
Hogy mennyi pontosan azt nem tudom. De IR mellett simán ihatod ezt a kettőt, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen cukrozott...mert az nem tesz jót az IR-re.
Nekem is IR-em van és kókusztejet iszom, ha épp kedvem van hozzá.
Mért adatot nem ismerem (hehe, inzulin index adattábla nagyon hiányzik már évek óta) de tapasztalat szerint nem lökik fel az inzulint.
Finom még a kókuszzsíros tojástej is.
Tudom, hogy régi a kérdés, de azért beírom: igen, nyugodtan ihatod a kókusztejet, az inzulin indexe csak 7%, tehát rendkívül alacsony (a fehér kenyér ugye a 100%, a rendes tehéntej meg olyan 40-60% körüli. Az olajos magvak és a belőlük készült tejek mind alacsony indexűek, ha nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.
A gabonatejek viszont szerintem nem tartoznak ide, a rizstej, zabtej stb nagyon magas szénhidráttartalmúak, ennek megfelelően az inzulinválaszuk is nagyobb! Ne vegyük egy kategóriába az összes növényi tejet!
Tok kivancsiva tett az utolso valasz.
1. Mekkora a gabona tejek 'magas' ch tartalma, szamszerusitve?
2. Mikor mertek/kik mertek a kenyer vagy a tej inzulinemelo hatasat?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!