Erős menstruációs vérzés, mit tegyek?
Figyelt kérdés
12 évesen jött meg először, eleinte is rendszertelen volt, de gondoltam majd beáll. Hát nem. 4 éve folyamatosan össze vissza jön, sosem volt úgy, hogy pontosan. Na még ha ez lenne a legnagyobb baj, de nem. Van amikor 1-2 hónapra eltűnik, majd megjön, de akkor vagy 15 napig (legalább) tart. Most is így vagyok. 2 hónapja nem jött meg, egészen 8 nappal ezelőttig. Az első 6 nap tökre rendben volt, valahogy úgy tudok elképzelni egy rendes menstruációt, de nem maradt abba. Tegnap óta szó szerint ömlik belőlem a vér, óriási alvadt vérdarabkákkal. Ha most felállok a székből, biztos átázok. Anyukámmal nem ennyire személyes a kapcsolatom, hogy beszélhessek vele erről. Ha elmondanám, akkor se csinálna semmit, főleg nem vinne el orvoshoz, mert akármikor kellett volna, csak a hisztéria volt. Hányingerem van, 12 óra alvás után is még mindig fáradt vagyok, és a derekam is enyhén fáj. Nem tudom mit kezdjek, hogy hogy fogok holnap suliba menni. Vettem be vasvitamint, meg iszom a vizet literszámra, de többet nem tudok mit csinálni. Kérem valaki segítsen!!#menstruáció #Erősvérzés
ma 18:51
1/6 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valakit érdekelne, nem vagyok különösebben stresszes egyén, nem hiszem, hogy amiatt lenne. Anyukám volt pajzsmirigyes, terhesség alatt pedig nővéremnek is alulműködött. Olvastam olyasmit, hogy köze lehet hozzá.
ma 18:57
3/6 A kérdező kommentje:
#2 Semmit, mert nem voltunk.
ma 19:06
4/6 anonim válasza:
A nővéreddel nem tudnád megbeszélni? Mert tenyleg nem normális ennyit vérezni. Legalabb a háziorvoshoz menj el, hogy ő tanacsoljon valamit.
6/6 anonim válasza:
Háziorvosod adhat laborbeutalót. Ha kiderül egy vashiány, vagy pláne vérszegénység, akkor talán anyud is komolyan veszi.
Az ilyen hosszú vérzések mindig valamilyen hormon eltéréstől vannak. Vaktában nem lehet találgatni.
Meg az is fontos, hogy normál tartományban legyen a BMI -d, ne legyél stresszes és ne hajtsd magad túl fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!