Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet endometriózisom van ?

Lehet endometriózisom van ?

Figyelt kérdés

Igazából egy dologra rákerestem és arra írták sokan hogy endometriózis miatt van nekik hasonló. Menzesz alatt a hüvelyembe vagy a gát körüli részbe nagyon belenyilal néha de csak egy pillanatra mégis nagyon rossz érzés. Éles nyilalo fájdalom.

Egyébként fájdalmas a menstruációm de nem annyira hogy ne lehetne kibírni gyógyszer nélkül. Van hogy meg sem érzem mert egyáltalán nem fáj. Ez a fajta fájdalom már nagyon sok éve jelentkezik nálam . Tavaly voltam hasi ultrahangon és azon gondolkoztam hogy ha van valami ott látni kellett volna nem ? Nem külön emiatt mentem hanem csak egy sima kivizsgálás miatt . Illetve a nőgyógyász se említett semmi ilyet pedig még hüvelyi hüvelyi ultrahang is volt. Annyit mondott hogy hátrahajló a méhem de anyukámnak is olyan és a keresztanyámnak is. Elvileg ez nem probléma.

22/L

ma 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Az ultrahang nem fogja kimutatni az endometriózist. Ezt csak laparoszkópos műtéttel lehet látni. De sok orvos ezzel nem is igazán foglalkozik. Fájdalmas menstruáció és erős vérzés esetén lehet erre gyanakodni. Vagy ha hosszú ideje vannak panaszok és nem találják az okát, akkor van hogy ráfogják, hogy lehet endometriózis miatt van. Legutóbbi vizsgálatnál így jártam. Ilyen gyanú esetén orvos választással érdemes körül tekintőnek lenni.
ma 11:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyébként fájdalmas a menstruációm de nem annyira hogy ne lehetne kibírni gyógyszer nélkül - magyarul NEM fájdalmas a menzeszed. 😁

Ha fájna, akkor nem bírnád gyógyszer nélkül...

ma 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!