Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Csokoládéciszta (endometrióma)...

Csokoládéciszta (endometrióma) akinek volt és műtötték, milyen volt?Volt-e utókezelés? Illetve műtét nélkül meglehet-e úszni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 5 mm-es csokoládéciszta van a petefészekben, az orvos szerint csak műtéttel lehet eltávolítani, elkerülhetetlen.

Panaszt egyelőre nem okoz így csak figyelik nő-e és ha panaszos akkor műtét..

Volt e itt valaki akinek műtét nélkül sikerült valahogy kezelni? Vagy esetleg hogy nem nőtt tovább csak stagnált panaszmentesen és így nem kellett a műtét?

Akinek pedig volt, tudna mesélni róla? Mennyire volt fájdalmas? Milyen volt a felépülés? Kellett szedni gyógyszert a műtét után? Volt valami utóhatása (pl. Hormonális változások stb)

A válaszokat előre is köszönöm

okt. 27. 19:09
 1/1 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem volt, 3 éven keresztül folyamatosan ellenőriztettem, nem igazán nőtt, sokszor inkább zsugorodott, de nem tűnt el. Műtétre akkor került sor, amikor már babát szerettünk volna. A műtét után hamar felépültem. Mivel eredetileg is családtervezés miatt mentünk, nem kaptam semmit sem utána, próbalkoztunk és jelentkeztünk meddőségi központba. Viszont sima (nem csoki) cisztáim azóta is mindig vannak, hormonkezelésre (fogamzásgátló) jól reagál.
okt. 30. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!