Volt olyan,akit műteni kellett az endometriózis miatt? Miért döntöttek a műtét mellett? Hogyan éltétek meg?
Szia! Engem műtöttek két éve, mindkét petefészekben endociszta volt. Azóta kiújult, sőt lett miómám és adenomiózis gyanús is a méhem. Nem hazudok, ha azt írom, hogy volt az a pillanat és van is mostanában, hogy azt remélem kivesznek mindenemet. Tönkre tette az életem. A munkámat is elvesztettem, padlón vagyok. Azért műtöttek, mert nem szeretnék hormont szedni, menzeszt leállítani. Ez tüneti kezelés, esetleg időhúzás, a probléma megmarad, nem tűnik el. Menzeszem mindig is borzasztó fájdalmas volt, endo óta egyenlő a tolófájásokkal. Nem tudom szültél-e már, én igen, nekem attól fájdalmasabb. Pedig érzéstelenítés nélkül szültem. Felvetettem, az orvosnak, hogy mi lenne ha kivennék a méhem, petefészkeket, mindent. Gyereket nem szeretnék már. A válasz: fiatal vagyok én ahhoz.
Tehát a fitt, szupererős nő aki voltam, már a padlón van a maradék női méltóságommal együtt, amire tesznek az orvosok.
Köszönöm szépen,hogy megosztottad ezt velem!🫶🏻
Kitartást kívánok és sok erőt!
Nagyon nehéz időszak lehetett ez neked,sőt a mai napig az
Erős vagy nagyon!!
Még nem szültem,de valahol tudat alatt érzem azt,hogy ez nem is fog megvalósulni 😞
Nekem már egy jó ideje nincs is menzeszem ,21 éves korom óta ,vagyis nagyon-nagyon ritkán ,de akkor borzasztóan fáj
Olyan mintha nekem ez nem is endo gyanú lenne ,hanem korai klimax
Az endometriózist neked hogy állapították meg?
Nagyon szépen köszönöm! Ez jól esett, néha igen, erősnek kell lennem. Annyi rosszat átéltem már így is az életem során, (40 éves vagyok) de csak felállok mindig. Bár egyre nehezebb.
Nekem minden menzesz brutális fájdalommal jár. Egyszer ahogy elmúlt a vérzés, utána a fájdalom nem múlt el. Plusz középidőben a sürgősségire mentem, mert annyira fájt az alhasam. Ott az egyik orvos említette, amikor kikérdezett, hogy érdemes lenne az endometriózis irányába egy kivizsgálás szerinte. Az akkor nőgyógyászomhoz csak rákszűrésre jártam, mivel a fájdalmas menzeszen kívül nem volt panaszom. Amikor viszont menzesz után is megmaradt a fájdalom, kerestem egy másik nőgyógyászt, aki a petefészekben fel is fedezte az endometriózis cisztát ( csokicisztát)
Megműtötték állami kórházban. De pár hónap után visszajött. Most is itt van, de már más problémám is van. Adenomiózis gyanú, mióma is van. A középidő, peteérés van, hogy nagyon durván fáj, nem mindig, de sokszor. Tudom, nehéz találni egy normális orvost is manapság meg pláne. Az árak az egekben. Nem tudom hány éves vagy, ha tudsz és ha ráveszed magad, indulj el! Ha petefészek kimerülés, azt vérvétel is kimutatja. Ha esetleg találsz egy jó dokit, kikérdez, akár tud is segíteni. Legalább adtál egy esélyt, akármi is lesz, de megpróbáltad. A mai egészségügyi helyzetben nem könnyű tudom. Anyagilag pláne. De hátha szerencséd lesz, ne add fel. Nekem is volt amikor terhes lettem, de elvetéltem sajnos. Utána nem jött a baba. Rá pár évre megszületett💙 Petevezeték átjárhatósági műtét után sikerült. Elhatároztam magam, az volt a legnehezebb, sajnos nem vagyok az az optimista típus. Nagyon, de nagyon drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!