Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha van papíron, hogy mentális...

Ha van papíron, hogy mentális beteg vagyok, akkor megcsinálják a 13. hétben az abortuszt?

Figyelt kérdés
Németországban tartózkodom, minden papír el van intézve, ennek ellenére a kórházban nem voltak hajlandók megcsinálni az abortuszt. Ma felhívtam az otthoni kórházat, azt mondták, hogy van rá esély hogy megcsinálják, viszont be kell vinnem a pszichológiai papírjaimat. Viszont a pszichiáter azt mondta, hogy állítólag két pszichológusnak kell megvizsgálnia. Egyébként bipoláris zavarom, generalizált szorongásom, meg pánikbetegségem van.

nov. 15. 21:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%
#3., lehet felelőtlen, történhet baleset, de nem biztos, hogy alkalmas lenne gyereket szülni, pláne felnevelni, plusz a gyerek örökölheti a betegségre való hajlamot. Nagy bajból még nagyobbat csinálni?
nov. 16. 05:37
 12/26 anonim ***** válasza:
51%
#8., mi nem egyértelmű abban, h nem akar gyereket? Szülje meg és gyűlölje egy életen át? Nem mindenki alkalmas a gyereknevelésre, plusz a baba is sokszoros hátránnyal indulnak az életnek. Az a sokkal jobb, ha a kérdező belátja, hogy alkalmatlan rá, és bevállalja, h nem is akarja.
nov. 16. 05:42
 13/26 anonim ***** válasza:
26%
Egyértelmű, neked mi nem egyértelmű abban, hogy ha nem sikerül az abortuszt elintézni esetleg, akkor ez a helyzet fog adódni? Ez itt adottság hogy terhes, és ha nem lehet megoldani akkor abból kell kiindulni ami van. De reméljük úgy lesz ahogy a kérdező szeretné és mindenkinek a legjobb.
nov. 16. 07:03
 14/26 anonim válasza:
33%
Nem tudom hogy hány hétig lehet az abortuszt, éltem Németországban én is, ott a helyi tartományokban másképp kezelik a törvényeket, Magyarorszàgon az állami pszihiátria borzalom, a pszihiáter orvosok 50%-a rendes, ebből az 50%-ból pedig 20% lelkiismeretes, én is depressziós vagyok, 3-4 hónap az időpont, sokszor ezért megyek magán pszihiáterhez, inkább kifizetem az utolsó 20-25000ft-ot, minthogy ne legyek stabil idegállapotban, mert ez a betegség élethosszig szól, de kezeléssel teljes életet élhetsz. Szerintem az abortuszt itt végesztesd el, a pszihiátriai problémát kint! Nálunk az abortuszt a legjobb ha vidéken, Kelet magyarorszàgon csinálod és a doki zsebébe nyomsz 100.000ft-ot, de csak ajándékutalvány formájában szabad adni nekik( vagy rà kell erőltetni az orvosra) mert nehezen fogadjàk el félnek a hatóságoktól. Bár szerintem itt Budapesten is rá bírod erőltetni a dokira a pénzt, mert kell nekik a pénz, csak félnek, ezért mondogasd nekik hogy nem élsz magyarorszàgon, csak az abortusz miatt jöttél haza! Kitartás, én férfi vagyok, de ennél többet nem tudok javasolni neked! Szia.
nov. 16. 08:56
 15/26 anonim ***** válasza:
61%

Csak emiatt nem fognak neked abortuszt csinálni a 13-14. héten, viszon beállítják a gyógyszereidet és kihordhatod a terhességet.

Nyilván nem a 11. héten kell nekiállni kapkodni, hogy bszki, terhes vagyok és van egyhetem intézni a dolgokat. Hát, így jártál.

nov. 16. 11:11
 16/26 A kérdező kommentje:
Minden papíron rendben van, van ultrahangom, voltam tanácsadáson is, csak minden németül van. És ezt el is mondtam az otthoni kórházban, és azt mondták, hogy nem baj, akkor lefordítják(meg én is le tudom, mert beszélek németül). Sőt azt mondták, hogy minél hamarabb menjek be, ráadásul a pszichiáter is azt mondta, hogy a 13. hétben két pszichiáter véleménye kell. Tehát csak nem hülyeségből mondták, hogy menjek haza.
nov. 16. 11:40
 17/26 anonim ***** válasza:
Ismerősnek durva pánikbetegsegre, szorongasra csinálták meg a megszakítást, így szülnie kellett. Utólag bár nem bánja, de akkor nagyon nem akart babát.
nov. 17. 08:27
 18/26 anonim ***** válasza:
×nem csinálták meg azt akartam írni.
nov. 17. 08:27
 19/26 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, mit nem értesz azon, hogy NEM fogják elvégezni neked a 12. hét után?

KOMOLY egészségi indokkal végeznék el maximum 12. hét után, de a te állapotod ezt nem indokolja.

Vihetsz pszichiátriai szakvéleményt, senkit nem fog érdekelni, mivel gyógyszeresen kezelhető vagy.

nov. 17. 11:08
 20/26 anonim válasza:
85%
Néhány európai országban hosszabb ideig is elvégzik, van, ahol 18-24 hét, nem csak kiskorúaknak, nézz utána, viszont ami tuti, hogy nagyon sok pénzbe kerül. Meg egy második trimeszteres abortusz már elég megterhelő, testileg, lelkileg, mert ott azért már nem kikaparásról van szó. De bármilyen nehéz is, a te életed, te döntésed.
nov. 17. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!