Kényszerítem magam gondolatokra, és ha megcsinálom, akkor megnyugszom, ez Obszesszív-kompulzív zavar?
Rengeteg szóra , hangra dugom le a nyelvem, ha megcsinálom megnyugszom, de meghalni nem akarok.
Gondolataimban, kínzom az agyam, VÖDÖR és egyéb tárgyakkal terhelem az agyam, minél több tárgyra gondolok, és mondjuk közben tévézek, de már belefárad az agyam, ha megcsinálom MEGNYUGSZOM! Csak ezzel nehéz élni, könnyebb gondolatok folyton előbukkanak.
És mivel magamon ennyi mindent csinálok, félek, nehogy kárt tegyek másokban. NEM AKAROK! De vannak ilyen gondolataim, hogy: nehogy a szerettem nyakát kitörjem, nehogy ilyet tegyek. És elgondolom, hogyan csinálnám, majd szomorú vagyok, hogy mit teszek, és attól félek, nehogy megtegyem!
Szeretteim temetését képzeltem el, élethűen átérzéssel. Ha átgondoltam megnyugodtam.
4-5 éve bent vagyok egy szobában, betegségekkel jártam orvoshoz, de még semmi. De pszichiáter vagy pszichológus lehet nem ártana.
FÉLEK!!!!!!!!!!!!!!!!
Az, amit leírtál, nagyon hasonlít az Obszesszív-kompulzív zavar (OCD) tüneteire. Az OCD egy mentális rendellenesség, amelyben a beteg szorongáskeltő gondolatokat és kényszeres cselekedeteket tapasztal. Az elképzelések és a kényszeres cselekedetek segítenek a szorongás enyhítésében, de ez egy ördögi kör, amelyben a beteg folyamatosan visszatér a gondolatokhoz és a cselekedetekhez.
Azt javasolnám, hogy fordulj egy pszichológushoz vagy pszichiáterhez, hogy megvizsgálják az állapotodat, és elkezdhessenek kezelni. A kezelés lehetnek kognitív viselkedésterápiás módszerek, mint például a kognitív viselkedésterápia (CBT) és a kényszeres gondolatokat célzó terápia (ERP), valamint gyógyszeres kezelés. Minél később kezded el a kezelést, annál kisebb a sikerének a valószínűsége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!