Tu mit tesztek az intim egészségetekért?
Kérdező!
A folyás a tested része! Természetes és nem betegség!
- Zuhanyzom, naponta 1x, nyáron 2x. Ritkán fürdök kádban, csak ősszel-télen, mondjuk havonta 1x, de olyankor előtte lezuhanyzom, és utána veszek habfürdős/fürdőgolyós kádfürdőt.
- "Mindenmentes" tejsavas intim mosakodógélt használok kívülről. A hüvelyembe nem nyúlkálok, semmilyen készítményt nem használok belül.
- Pamut bugyikat hordok, naponta cserélem, nyáron váltok tisztára akkor is ha 2x vagy 3x zuhanyzok, tangát kb. 25 éve nem hordok.
- WC-zésnél odafigyelek a törlésre, tisztaságra (zuhany vagy nedves wc papír).
- Nem hordok tisztasági betétet. Havi vérzésnél betétet hordok, többféle márkát váltogatok, elsősorban pamut és műanyagmentes termékeket, illatosított fajtákat nem használok.
- Borotválom a nagyajkakat, combtövet, bikinivonalat, a borotvát csak én használom és kb. 2 hetente cserélem.
- Monogám kapcsolatban élek, férjem is odafigyel a higiéniára, szex után pisilek. Óvszerrel védekeztünk amíg nem akartunk gyereket.
- Nagyon rosszul úszom, így strandra, uszodába nem járok, a wellneszt nem szeretjük, így oda sem, évente 1-2x a Balatonban vagy az aktuális nyaraláson tengerben/óceánban (ha olyan helyre megyünk) mártózom meg. Utána pisilek és nem üldögélek vizes fürdőruhában a parton, otthon lezuhanyzom.
- Elegendő folyadékbevitel és pisilés!
Amíg szedtem fogamzásgátlót (egy megszakítással kb. 10 évig), addig volt néhányszor hüvelygombám/bakteriális fertőzésem, de nagyon ritkán, és mindig valami konkrét oka volt (pl. húgyúti bakteriális fertőzés, mert idióta módon nem ittam elég folyadékot, és az terjedt át a hüvelyre), és vény nélkül kapható termékekkel pár nap alatt rendbe jött. Az utóbbi kb. 10 évben nem volt ilyen problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!