Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Jövőre a kötelező szűréseken,...

Jövőre a kötelező szűréseken, ha találnak valami betegséget, pl.:Rákot. Kötelező lesz e magát gyógytattini, vagy saját döntése lesz, hogy gyógyitasa magát vagy nem?

Figyelt kérdés
kötelező szűrés, egészség,

júl. 29. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Játsszuk el hogy kötelező lesz a szűrés is és a gyógyítás is.

A szűrésre mire sorra kerülsz lesz kb. 1 év, mire az operációra sorra kerülsz újabb 1 év.

Ennyit nem fog élni 1 súlyosabb beteg...

júl. 29. 17:11
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
1-es, ráknál nem várnak ennyit a műtéttel meg a kezeléssel… még nálunk sem. Ez nem egy csípőprotézis, pár héten belül kezelés, akár műtét
júl. 29. 17:24
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

2:

Majd most hirtelen kiderül 1 millió emberről, hogy rákos, még keveset is mondtam az 1 éves várólistákkal...

júl. 29. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Mivel 2 rokonomnal is érintett vagyok, így sajnos első kézből van az infóm:

Ha nem kérsz kezelést, nem kapsz fájdalomcsillapítást se. Hülye szabályozás, ezzel kényszerítik rá a beteget a döntésre. Elég undorító. És rohadtul fájdalmas a végstádium.

Főleg azért gáz, mert ha valakinek semmi esélye a felgyógyulásra, mert olyan a rákja vagy nagyon idős, akkor még a méltósággal való eltávozást se adják meg.

Szóval ne legyen rákod.

júl. 29. 18:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es, ismerősömnek méhnyakrákja volt, egyéves várólistákkal indultunk, mert "nem sürgős P2-es". Magánban CSAK 1,5 hónap volt, mire időpontot kapott egy sima vizsgálatra. Műtét? :D Ja, persze, "rögtön". Aha.

Mire odakerült, hogy megműtsék, mert a kemo semmit nem ért, meghalt. Nem annyi volt, hogy oh, rákom van, azonnal kezelnek, a lószrt.

Nem tudom, hol élsz, de nem ismered a magyar rendszert az is biztos - vagy csak nem akarsz tudomást venni a nyilvánvalóról.

júl. 30. 09:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezt így nem lehet bevezetni: sem technikailag (nincs ember, nincs kapacitás), sem jogilag (a testem felett én rendelkezem, nem kötelezhetnek invazív eljárás elszenvedésére).

Én is aggódtam miatta, de már megnyugodtam, mert nem lehet megcsinálni.

5-ös: Hány éves volt az ismerősöd? (A P2 egyébként a normális kategória)

júl. 30. 10:17
 7/7 anonim ***** válasza:
89%
Nem lesz kötelező (már a szűrés se), nincs kapacitás. Egyébként bárkinek jogában áll elutasítani kezelést.
júl. 30. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!