Jövőre a kötelező szűréseken, ha találnak valami betegséget, pl.:Rákot. Kötelező lesz e magát gyógytattini, vagy saját döntése lesz, hogy gyógyitasa magát vagy nem?
Játsszuk el hogy kötelező lesz a szűrés is és a gyógyítás is.
A szűrésre mire sorra kerülsz lesz kb. 1 év, mire az operációra sorra kerülsz újabb 1 év.
Ennyit nem fog élni 1 súlyosabb beteg...
2:
Majd most hirtelen kiderül 1 millió emberről, hogy rákos, még keveset is mondtam az 1 éves várólistákkal...
Mivel 2 rokonomnal is érintett vagyok, így sajnos első kézből van az infóm:
Ha nem kérsz kezelést, nem kapsz fájdalomcsillapítást se. Hülye szabályozás, ezzel kényszerítik rá a beteget a döntésre. Elég undorító. És rohadtul fájdalmas a végstádium.
Főleg azért gáz, mert ha valakinek semmi esélye a felgyógyulásra, mert olyan a rákja vagy nagyon idős, akkor még a méltósággal való eltávozást se adják meg.
Szóval ne legyen rákod.
2-es, ismerősömnek méhnyakrákja volt, egyéves várólistákkal indultunk, mert "nem sürgős P2-es". Magánban CSAK 1,5 hónap volt, mire időpontot kapott egy sima vizsgálatra. Műtét? :D Ja, persze, "rögtön". Aha.
Mire odakerült, hogy megműtsék, mert a kemo semmit nem ért, meghalt. Nem annyi volt, hogy oh, rákom van, azonnal kezelnek, a lószrt.
Nem tudom, hol élsz, de nem ismered a magyar rendszert az is biztos - vagy csak nem akarsz tudomást venni a nyilvánvalóról.
Kérdező, ezt így nem lehet bevezetni: sem technikailag (nincs ember, nincs kapacitás), sem jogilag (a testem felett én rendelkezem, nem kötelezhetnek invazív eljárás elszenvedésére).
Én is aggódtam miatta, de már megnyugodtam, mert nem lehet megcsinálni.
5-ös: Hány éves volt az ismerősöd? (A P2 egyébként a normális kategória)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!