Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem tartjátok megalázónak a...

Nem tartjátok megalázónak a nőgyógyászati vizsgálatot? Teljesen ki vagyok akadva ezen a kötelező méhnyakszűrésen. Ez mégis miért olyan kiemelten fontos? Sok-sok ráktípus van. Azoknak a szűrése miért is nem érdekel senkit?

Figyelt kérdés
Eddig se jártam, ezután sem terveztem. Az én testem, az én döntésem. Nem akarok se fogamzásgátlót szedni se szülni, ami miatt feltétlenül szükséges lenne az ilyen vizsgálat. Tartós párkapcsolatban élek 8 éve. Óvszerrel védekezünk. Hadd döntsem már el saját magam hogy kinek és mikor rakom szét a lábam. Ez egy intim dolog.
júl. 9. 12:52
A kérdező szavazást indított:
Megalázónak tartom
Nem tartom megalázónak
27 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%
Eddig is jártam szűrésre, ezután is fogok. Nem is értem ezt a nagy felháborodást. 20 éve vagyok a férjemmel, meg sem fordult a fejemben, hogy akkor nem kell szűrésre járni.
júl. 9. 13:45
 2/21 anonim ***** válasza:
32%

Személy szerint én borzasztó igénytelennek tartom azokat a nőket, akik soha sem voltak még nőgyógyásznál és már felnőttek.

És nem, nem intim dolog egy vizsgálat. Van baj a fejedben!

júl. 9. 14:44
 3/21 anonim ***** válasza:
75%

Valamilyen szinten persze az.

De! Szükséges.

Itt vagyok pl én. Évente járok szűrésre. Csak a férjemmel van szexuális kontaktom,vele is óvszerrel.

És tavaly novemberben rossz lett az eredményem!

Azóta folyamatosan dokihoz járok.

Tünete nem volt!!

Na ezért kell a szűrés.

júl. 9. 17:55
 4/21 anonim ***** válasza:
82%

Pont most vagyok úton haza a rákszűrésről. Fáj kicsit a hasam de egyébként minden rendben volt. Nyilván én sem szeretem ezt a fajta orvosi vizsgálatot. De szükségesnek tartom. Évente egyszer pedig kibírható.

27N

júl. 9. 19:00
 5/21 anonim ***** válasza:
64%

Rendben van, de akkor se menj orvoshoz, amikor már előrehaladott állapotú daganatos elváltozásod van! Ugyanis ennek a rendeletnek gazdasági okai vannak. Senkit nem érdekel a te egészséged! Ami érdekli őket az az, hogy egy időben elkapott elváltozás kezelése nem kerül annyiba a tb-nek. Egy előrehaladott daganatos beteg kezelése több (tíz)millió forintos kiadást okoz az államnak.

Fizesd ki akkor magadnak a kezelést...

júl. 9. 21:48
 6/21 anonim ***** válasza:
71%
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez.
júl. 9. 21:49
 7/21 A kérdező kommentje:

6-os: konkrétan nem,csak fenyegetőznek ilyen meg olyan bírsággal

5-ös: ez úgy lenne korrekt, hogyha valaki elmulasztja a szűrést és a későbbiekben igényt tart a kezelésre fizesse magának. De ne akarjanak már kötelezni semmire.

júl. 10. 07:48
 8/21 anonim ***** válasza:
43%
Végre egy olyan rendelet van, ami védi az életünket. Hogy lehet ennyi eszed, hogy ezt nem érted meg?
júl. 10. 08:59
 9/21 A kérdező kommentje:

8-as: ez vicces

Mert aztán senkinek semmi más baja nem lehet. Gondolom akkor minden létező szűrésre eljársz minden évben.

júl. 10. 10:07
 10/21 anonim ***** válasza:
61%
Helyesen is teszi, hogy eljár! Nehogy már az legyen itt leszólva, aki igényes és foglalkozik magával!
júl. 10. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!