Milyen mikor egy nő menstruál mit él át , hosszan leírnátok mire kell odafigyelni ?
Persze hogy férfi vagyok , szeretném “tanulmányozni” ,de inkább megérteni mire vágynak és mire nem a nők , teljesen tisztába szeretnék lenni hogy , mit , hogy , hogyan , miért és hogy mit nem szabad :D
Részletesen
Csoki, édesség, figyelmesség, türelmesség, szerintem ezeknek majdnem minden nő örül ilyenkor.
Én hajlamos vagyok kicsit idegbeteg lenni ilyenkor, minden bajom van... de próbálom nem másokon levezetni, csak néha nehéz.
Teljesen változó.
Én sírósabb bújósabb vagyok, szeretem a plusz ölelést, viszont amikor görcsölök, akkor ne is érjen hozzám senki, annyira szr.
Szedek rá gyógyszert - első nap -, de vagy hat vagy nem.
A második naptól viszont gyakorlatilag ugyanúgy élem az életem, mint előtte. Nincs különbség, annyi, hogy tampont kell cserélgetnem x időközönként.
"kedvetem mennyire változik a hormonok miatt ?"
Menses alatt nem nagyon volt változó a kedvem, előtte voltam kicsit sírósabb. Ellenben első nap nagyon erős görcseim voltak. Te férfiként valószínűleg egy bélgörcshöz tudnád leinkább hasonlítani, de amúgy nem olyan. Egy nő érzi, hogy ez más. Ilyenkor több erős fájdalomcsillapító mulasztotta el úgy, hogy egyáltalán valami mást is tudjak csinálni. A fájdalom miatt emellé társult étvágytalanság, időnként hányinger, gyengeség, általános rossz közérzet, erős derékfájás.
Második nap már olyan szempontból jobb volt, hogy akkor is fájt, de inkább szúró jellggel, azt meg valahogy jobban viselem. Viszont akkor nagyon véreztem.
"kell-e oda figyelni egy ilyennél hogy másképpen viselkedjen egy férfi veletek ? :D"
Nekem az segített, ha békén hagytak a fájdalmaimmal.
Mit, miért, hogy nem szabad:
Ez abszolút nőtől függ. Van, aki mindent tud csinálni mellette. Van, aki nem. Ez tényleg nagyon különböző. Én pl. nem használok tampont, mert nem szeretem, így amíg el nem múlik (6-7 nap), addig strandra, uszodába nem megyek (mentem).
Mindezt azért írom múlt időben, mert betegség miatt szünet nélkül szedek fogamzásgátlót és már hál Istennek nincs ciklusom.
Teljesen változó. Nekem az első két évben a "nyilvánvalót" eltekintve tökéletes volt, energikus szupernő voltam, pont mint máskor. Aztán egy ideje megtapasztaltam azt az igazi fájdalmat; amikor éjszaka annyira fáj, hogy rémálmaid vannak és izzadva, sírva ébredsz, amikor már ilyen 3-4 fájdalomcsillapítót és hozzá 3 görcsoldót kapkodsz be, meleget teszel a hasadra, hátadra, hányingered van és mozdulni sem bírsz.
Aztán ezek a napok elmúltak, most egy ilyen középértékben vagyok; általában közepes a helyzet, de mondjuk minden 3-4. alkalom erősen fáj. Nem tudom min múlik, egy darabig próbáltam minden részletet feljegyezni, de nem jöttem rá. Voltam nőgyógyásznál, írt fel erre gyógyszert, de semmit nem ért, pontosan ugyanez az arány.
Ezt leszámítva változó, hogy mit érzek; alhasi, háti, combjaimba nyilaló görcsök (a kis erősségtől a nagyig), hányinger, néha falási rohamok, hasmenés, puffadás. Nekem nagyon ritkán, kb félévente van egy-egy durván hangulatingadozós session-öm, ilyenkor egyszerűen minden érzésem olyan szélsőséges és változó (kiáradó boldogság, szomorúság, agresszió, düh, meghatottság, elképesztő szeretet vagy nevetés), hogy tudom, hogy nem az enyémek, egyszerűen csendben maradok ilyenkor.
Ami viszont állandó érzés a menstruációm kapcsán, az az általános igazságtalanság érzete. Tudom, hogy az élet csodája, de amikor az éjszaka verejtékben fetrengve ébredtem 3x, hulla fáradt vagyok, görcsölök és csak fingani szeretnék egész nap, akkor rohadt igazságtalannak tartom, hogy nekem pont aznap ugyanolyan teljesítményt kell nyújtanom mint másnak (hiszen nem mondhatsz le meetinget, prezentációt, vizsgát, pláne, ha rengeteg energiát tettél bele). Azt is igazságtalannak tartom, hogy havonta 2-4 napom (25 napos ciklus esetén) kiesik a fájdalom és a diszkomfort miatt a munkából, a szabadidőmből és a pihenésemből.
Szóval nekem például az segít, ha hagynak mérgesnek lenni a világra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!