Milyen betegség okozhat csomót a méhnyakon? Nőgyógyász rutinellenőrzésen észreveszi? Milyen vizsgálatot érdemes kérni?
Sziasztok!
Párommal úgy döntöttünk lecseréljük a gumit valami hormonmentes fogamzásgátló eszközre. Hosszas keresgélés után az én életvitelemhez a méhszájsapka (spermiciddel) tűnt a legjobb választásnak, már csak az volt a kérdés milyen mélyen lehet a méhszájam, hogy majd helyesen tudjam feltenni és kivenni.
Ezt szerettem volna zuhanyozás alatt leellenőrizni. Mikor azonban kitapintottam a méhnyakamat, egy jó 1-1,5 cm-es dudort is éreztem a szélén, valamint mellette egy kissebbet. Tapasztalta ezt más is?
Mi lehet ez?
Ciszta, polip, esetleg lehetett valami tünetmentes szexuális úton terjedő betegség amit sem párom sem én nem érzékeltünk? (1 éve vagyunk együtt, hű kapcsolatban) Nem szeretném magam azonnal a méhnyakrákkal ijesztgetni. Semmi tünetem nincs.
Kérlek írjatok ha van hasonló tapasztalatotok. Nem diagnózist várok, amint tudok elmegyek orvoshoz, de elkapott a pánik.
Köszönöm a válaszokat.
21/N
Bocsi, hogy csak most reagálok.
Voltam orvoshoz.
Tudom, hogy a nőgyógyászati vizsgálat eleve kellemetlen, de még azon felül is csalódtam és elszomorított az egész.
Röviden 2 mondatban elmondtam, hogy miért mentem, a doki bólintott, nem kérdezett csak megnézte és megtapogatta, majd kijelentette hogy túl fiatal vagyok, hogy rákos vagy hasonló komoly beteg legyek.
(60 év körüli pasi).
Nem mondta, hogy mi az, tüsző vagy valami más, csakhogy minden rendben. Egyrészt megnyugodtam, hogy látott egy orvos, másrészt viszont elszomorodtam, hogy csakmert 21 éves vagyok, úgy érzem kevésbé vesznek komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!