Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány óránként kell cserélni a...

Hány óránként kell cserélni a tampont?

Figyelt kérdés

Most jött meg körülbelül 10 perce.. gondolhatjátok mennyire boldog vagyok...

Mennyi időnként kéne cserélni?

(először jött meg, normál van bent mert mini nem volt viszont ez is könnyen felment.)

13/L

2010. okt. 28. 22:12
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
68%

szerintem elöször betéttel kéne kezdened!

14/L

2010. okt. 28. 22:16
 2/21 anonim válasza:
86%
Lehet betéttel kéne kezdened, márcsak azért mert a tamponhoz elég fiatal vagy szerintem, a másik az, hogy látnád milyen erős a vérzésed. És ahoz tudsz viszonyítani hogy mikor kell tampont cserélned. amúgy amikor nekem erős akkor 2-3 óránként szoktam, amikor gyenge nem olyan sűrűn.
2010. okt. 28. 22:21
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Éjszakára semmiféleképp ne maradjon. Igen és először én is betétet ajánlok, tapasztald meg mennyire van meg. De egyébként szerintem max 3 órára legyen bent(napközben), én régen eemiatt kaptam fertőzést, túl sokáig volt benn. (4-5 óra)
2010. okt. 28. 22:21
 4/21 anonim válasza:
81%
egyébként miért nem kérdezed meg anyukádat??=)
2010. okt. 28. 22:23
 5/21 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Betétet kellene használnod még a véleményem szerint. Az első alkalommal nem is biztos, hogy annyit vérzel, mint később, hiszen a szervezeted még "nem készült el teljesen" (ezért rendszertelen még az elején a lányoknak). A tampont (normált) amúgy 2-3 óránként kell cserélni az első napon.

Miért ne lennél boldog? Bár még kamasz vagy, most még inkább teher, de majd rájössz, hogy ez maga a csoda. Innentől képes vagy életet adni, kihordani egy babát...

Elnézést, hogy érzelgős lett...

22/L

2010. okt. 28. 22:30
 6/21 anonim ***** válasza:
71%

Ennyi baromságot...

Kérdező, lehet tampont használni, ha neked új jó. Nem vagy fiatal hozzá. Csak pár dolgot kell tudni, és az NEM az, amit itt összehordtak.

1. Mindig szappanos kézmosás után bontsd ki a tampont, és a wc ajtaját is papírzsepivel fogd meg (kivéve otthon).

2. A tampont 4-6 óránként kell cserélni, ahogy a használati utasításában is le van írva. Ha előbb átázik, azt jelenti, hogy nem jó méretet használsz, nagyobb kell.

3. Igaz, hogy kezdőknek és szűzeknek az elején minit ajánlanak, majd normált, de ha már gyakorlott vagy, és szükséges, lehet nagyobbat is használni. A lényeg a 4-6 óra, de ki kell tapasztalni. Persze bajod nem lesz attól, ha 2-3 óránként cseréled.

4. Éjszakára is lehet tampont haszálni. Közvetlenül lefekvés előtt és felkelés után azonnal cserélni kell, ha éjjel felébredsz, akkor is. Direkt emiatt felkelni nem kell éjjel. De 8 óránál többet ne legyen bent.

Minden más, amivel ijesztgetnek (fertőzés stb.), kamu. A tampont egészséges nőknél nagyon biztonságosan használható. Valóban van olyan, hogy egyes esetekben nőgyógyászok nem ajánlják, de mivel nálad nincs szó ilyenről, használhatod. Kényelmesebb, mint a betét, kevésbé undorító, jobb az ember közérzete. És sokkal kevésbé fertőzésveszélyes, mivel a vér ne érintkezik oxigénnel közvetlenül, nem kezd el bomlani. Ellentétben a betéttel, ami bepállik a "légáteresztő" nejlon borítás miatt (hogy a fenébe lenne légáteresztő, akkor a vért is áteresztené), és elkezd lebomlani. Ez érintkezik a hüvellyel...

33 Nő

2010. okt. 29. 08:59
 7/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de az útólsónak hiszek inkább!

Viszont ma voltam nőgyógyásznál, mert tegnap amit feltettem lefekvés előtt tampont, a szűzhártyámba beakadt, és nem tudtam kihúzni! :S nagyon fájt ahogy kihúzta, és azt mondta hogy ha lehet ne nagyon tegyek fel tampont, inkább betétet használjak, és hogy lehet hogy kis idővel ha majd nemi életet élek el fog szakadni, vagy ha nem akkor meg kell plasztikázni... de én nem szeretnék addig várni, sőt vérben sem szeretnék tocsogni a betéttel... szóval majd hogyha már nincs meg, elmegyünk hozzá anyummal megkérdezni, hogy nem lehetne-e most megplasztikázni...

2010. okt. 29. 09:23
 8/21 A kérdező kommentje:

Viszont addig is mini tampont használok, és megpróbálom úgy kihúzni hogy ne akadjon be.. viszont ha megint beakad, és el kell mennem megint kiszedetni, akkor nem tudom mit csináljak... :S

A másik amiért nem szeretném a betétet, mert tangát hordok, és nem tudnám megszokni a rendes bugyit vagy a franciát...

2010. okt. 29. 09:26
 9/21 anonim ***** válasza:
83%
Tampont éjszaka NEM lehet(ne) használni. Azért köszönjük szépen a lehurrogást, végülis a te tanácsadásod tökéletes volt!:)) Én tapasztalatból beszéltem.
2010. okt. 29. 12:33
 10/21 anonim ***** válasza:
89%

A vér funkciója a hüvely tisztítása is, és ha állandóan tampon van benned, akkor nem tisztul olyan jól.

Első napokban mikor erős a vérzés, akkor szoktam csak tampont használni, tényleg csak azért, hogy ne tocsogjon, de amikor már nem vérzik annyira, akkor már elég a betét is.

2010. nov. 1. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!