Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Életet megkeserítő premenstruá...

Életet megkeserítő premenstruációs tünetek ellen?

Figyelt kérdés

Nagyon korán, már a ciklusom 18-20. napján elkezdődik a puffadás, vízvisszatartás, lelassult anyagcsere, hangulatingadozás, ami mostanra olyan mértékeket öltött, hogy megkeseríti az életemet, folyamatosan rosszul érzem magam a bőrömben és ez megy a 28-30.napig. Persze melléje az utolsó napokban társul még random vízleverős hányinger, falásroham, hasmenés, hisztiroham, mellfeszülés stb. Majd rettenetesen erős mensi.

Amiket szedek alapjáraton: C,D vitamin, kálcium-magnézium, barátcserje, lizin, articsóka, béta-karotin, B6, B12, rhodiola, tea: citromfű, csalán, hibiszkusz, amla por, zellerlé, +bio porok nehézfém kivezetésre

Most próbáltam progeszteronos krémet, de az sem segített enyhíteni a tüneteken.

Valakinek bármk tippje? Kezdek kicsit elkeseredni, hogy semmi sem segít.

2023. okt. 2. 05:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
31%

Miért lenne “mérgezés”? Annyi tévhit meg baromság kering mindenhol. De bezzeg a teljesen bevizsgálatlan étrendkiegészítőket két marokkal szedi mindenki.

A gyógyszerek legalább be vannak vizsgálva, pontosan tudják a hatásmechanizmust, lehetséges mellékhatásokat, míg ezeknek a szaroknak semmi kontrollja nincs.

És igen, 7 évig szedtem fogamzásgátlót, és nem haltam bele. Sőt, semmi bajom se lett tőle.

2023. okt. 3. 11:39
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 évig szedtem fogamzásgátlót. Most 4 éve nem tudok teherbe esni, doki meg csak annyit mondott bunkón hogy az is egy lehetséges, viszonylag gyakori mellékhatás, azzal hogy szedtem vállaltam a kockázatot, utólag bánhatom hogy nem gondoltam rá előbb hogy majd pár év múlva gyereket szeretnénk. Másik doki is lerázott annyival hogy várjak, ekkora hormonadag után sok sok év mire beáll a normális hormonháztartás újra, 10 év is lehet. Csak én rohadtul nem akarok 40 évesen szülni.
2023. okt. 3. 15:07
 13/27 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó: és ugye csak és kizárólag a tabletta miatt lehet. Mert előtte ugye próbáltad és simán terhes lettél, csak tabletta után nem. Ugye?
2023. okt. 3. 15:14
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

A családban mindenki azonnal teherbe tudott esni. Az első babával én is. Aztán elkezdtem szedni a tablettát, 5 év múlva kitaláltuk hogy kéne egy kistesó, abbahagytam a bogyó szedését, de 4 éve hiába próbálkozunk. Mindkét doki szerint a fogamzásgátlók az okai (3-at is próbáltam mert a ciklusomat szörnyen megnehezítette az első 2, szigorúan 2,5 napos volt mindig a 4-6 helyett, de mozdulni se tudtam a dupla akkora fájdalomtól, a harmadik már nem befolyásolta a fájdalomszintet).

Mai napig az amúgy rendszeres ciklusból (+-1 nap) olyan lett hogy van hogy 6 hétig nem jön meg, van hogy 2 hetente.

2023. okt. 3. 15:23
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Nekem meg rengeteg ismerősöm van, aki az elsővel az első ciklusban terhes lett, a másodikkal meg lombikra ment, pedig nem szedett közte semmit. Hát ez van.

Ok-okozati összefüggést egyetlen eset alapján nem lehet felállítani, csak tömegek alapján, a nagyszámú nőn végzett tanulmányok alapján meg nincs hatással a fertilitásra.

Nekem full mindegy, felőlem a kérdező is szenvedhet, ha neki úgy jobb.

2023. okt. 3. 15:27
 16/27 anonim ***** válasza:
A petefészek cisztàt főleg ha ilyen súlyos tüneteket mutat, ki szokták műteni. Mert ha ilyen durva tünetek vannak, akkor jó nagy lehet már a ciszta, a kicsi nem csinál ilyet. Szóval menj kérdező nőgyógyászhoz (normálishoz lehetőleg) és kérdezz rá a műtétre, ha magától nem mondaná, bár szerintem egy alapos doki úgyis ezt fogja neked javasolni.
2023. okt. 5. 12:38
 17/27 anonim ***** válasza:
Ez igaz, lehet hogy ciszta vagy endometriozis okozza. Voltál már ultrahangon?
2023. okt. 6. 07:40
 18/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem mellfájdalom van ami szörnyű. Fog.gátló kizárt nálam is, holnap veszek barátcserjét csak még azt nem döntöttem el, hogy kapszulát vegyek vagy a premens tabletta formájában

Neked jobb már a helyzet?

2024. jan. 16. 23:43
 19/27 A kérdező kommentje:

Szia!

Jobb a helyzet! Továbbra is szedek mindennapi vitaminokat, amit felsoroltam a kérdésben, de ami a legtöbbet segített az a myo-inozitol. Én ezt a fajtát szoktam, mindenképpen ajánlom neked!

[link]

2024. jan. 18. 13:32
 20/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is szedem a myo inozitol port, ugyanezt amit linkeltél.

Előtte WTN márkájút szedetem egy adaggal, de nekem a mell fájdalom nem javult tőle. Nekem inzulinrezisztencia miatt javasolta az orvos, de semmi változást nem tapasztaltam még amióta szedem.

Neked miben segített? Nincs úgy puffadás?Hangulatingadozás?

2024. jan. 18. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!