Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első menstruáció? Mi lenne jobb?

Első menstruáció? Mi lenne jobb?

Figyelt kérdés
13 éves a lányom. Megjött neki, de sajnos rögtön elég erősen. Én életemben 2x használtam betétet, kb 30 éve. Fogalmam sincs, melyik mennyire nedvszívó, éjjelre milyen kellene,stb. Párommal gondolkodtunk a tamponon, abból van mini is. Szerintetek nem lenne korai neki megpróbálni? Kicsit félek tőle, de szerintem neki jobb lenne, mivel mozgékony, ezt megbízhatóbbnak tartom.. Véleményetek, tanácsok?
2023. szept. 28. 14:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%
Itt a beteg nem én vagyok, hanem te. "Most ott tartunk, hogy nemrég hozta haza az apja, ne kelljen buszoznia. MINDENE csupa vér.. Tampont nem akar használni, ez meg nem opció, hogy dobáljuk ki a ruháit." Úgy úgy, csavarjad még a sztorit.
2023. szept. 28. 16:50
 12/23 anonim ***** válasza:
94%

Szárnyas betét, ha erős a vérzése, akkor lehet nappalra is az amúgy éjszakára ajánlottat. A betétek csomagolásán jelölik (a cseppek számával pl.), hogy milyen erősre ajánlott. Lehet venni neki két fajtát, egy erősebbet meg egy gyengébbet, és kitapasztalja, mikor melyik kell, de szárnyas legyen, mert a sima szárny nélküli elmozdul könnyen.

Én sem a tamponnal kezdenék, azért iskolai körülmények között nem biztos, hogy elég higiénikus is azt cserélgetni, ha kell. Ráadásul ha idegenkedik is tőle, pláne felesleges erőltetni.

Én egyébként a DM-ben kapható Jessa márkát használom, viszonylag puha, kényelmes, és ami nekem nagyon fontos, nem illatosított - engem ugyanis irritáltak ezek az illatosító anyagok. Erre is érdemes lehet gondolni, főleg ha van valamilyen érzékenysége, allergiája.

Másik opció a már említett menstruációs bugyi, vagy később akár menstruációs kehely.

2023. szept. 28. 17:25
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

#11 én írtam a második választ (most már az elsőt, mert a tiédet törölték). Én próbáltam jóhiszemű lenni, mert engem is vádoltak már meg paranoiások itt azzal, hogy perverz pasi vagyok amikor betéttel kapcsolatos kérdést írtam ki.

De igazad van most sajnos. Nekem is volt első menstruációm, ahogy minden nőnek, volt erős is, sőt áztunk is át szerintem többen, de na... MINDENE csupa vér?! Azért bármennyire is erős a vérzés ez nem a texasi láncfűrészes legújabb része :D Én még sosem áztam át annyira, hogy egy derékre kötött pulóverrel vagy táskával ne tudjam takarni. Persze úgy is rohadt kellemetlen.

A vér meg hideg vízzel kijön a ruhából nem kell kidobni és ezt szerintem minden nő tudja, akinek egyszer is ázott el bugyija, lepedője. (Vagyis mindenki :D )

Amúgy meg attól, hogy valaki nem használ tampont még nem kell eláznia, erős vérzésnél sem! 31 vagyok, megszámolom az ujjaimon egy évben hányszor használok tampont mégis szökőévente egyszer ázok el. A betéthasználat meg komolyan akkora atomfizika, hogy egy anyuka nem tudja elmagyarázni? :D Még akkor is, ha harminc éve tamponozik? A lánya meg nem talál egy youtube vagy tiktok videót sem öt másodperc alatt, ahol megmutatják hogy kell a bugyiba ragasztani...

Aki már szült is nem mellesleg (hiszen anyuka!), azután meg mindenképp betétet kell használni :D Ja, akkor hogy is használt csak életében kétszer összesen betétet? :D

Ebben az a rohadt szomorú, hogy az ilyen hülyék miatt gyanakszik már mindenki a betétes, tamponos, menstruációs kérdések alatt, aztán ha tényleg nő kérdez, akkor is sokan csípőből elhajtják a francba. És ezek miatt.

2023. szept. 28. 18:55
 14/23 anonim ***** válasza:
92%

13

Mondjuk abban igazad van, hogy szülés után kellett betétet használnia... kivéve, ha a kislányt örökbe fogadták (ami nem kizárható).

Az meg, hogy nem áztál át nagyon, az még változhat. Én változókorban vagyok és mostanában minden alkalommal, mikor megjön (vagy megvan), összevérzek MINDENT (ágyneműt, ruháimat, stb.). Soha életemben nem áztam át korábban vagy tényleg nagyon nagyon kevésszer, most állandóan. :(

És az a fura, hogy sima hideg vízzel, hideg vízzel és bármilyen folttisztítóval (már gyűjteményem van: mosószóda, vanish oxi, welldone, oxi-max, stb.) nem jön ki teljesen a vér. Ilyen sem volt még korábban.

Szóval soha ne mondd, hogy soha. :)

2023. szept. 28. 19:05
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszi a normális válaszokat, nem olvastam végig mindent. Felesleges csesztetni.

13-as, ritkán kérdezek, pont ezért, mert állandóan a kérdező van csesztetve, hasonlítgatva más kérdezőkkel. Nem, képzeld, nem talál, mert nem is keres. Kegyetlenül nehéz vele, még beszélni sem hajlandó róla, pedig próbálom úgy nevelni, hogy mindenről lehet beszélni. Mégis ilyen zárt, pici kora óta. Elég probléma ez nekem, ha nem akarod, nem hiszed el. Igen, közben eszembe jutott az a néhány hét, mikor a szülés után betétet használtam ( viszont az az időszak más miatt volt húzós, amire jobban emlékszem).

Utolsó! Köszi, te megérted, miről van szó. Én sem áztam át, max 3x életem során. Aztán hormongondra kaptam fogamzásgátlót, utána másfél óra alatt átáztam, de még az ágyam is..

Közben kiderült, valószínűleg elfelejtett cserélni, mert csak 3-at használt el egész napra, ami szerintem kevés volt. Balesetek előfordulnak de úgy jött haa, hogy MINDENE! véres volt. Igen, még a a pulóvere is elöl, valamint a kocsiülés is. Reggelre elázott a pizsamája, lepedője, ágyneműje. És hiába mostam ki a pizsijét 3x, nem jött ki belőle. A LEPEDŐ ÓRÁKIG ÁZOTT Folttisztítóban és fehérítőben, mégsem jött ki. Amint hazaért, azonnal kádba dobtam a ruháját, úgy néz ki, a farmere és a pulcsija megúszta..Nálam sosem volt ilyen, és igen, meglepődtem. Főleg, mert tudom, hogy neki hormonális problémái vannak. ( nemsokára megyünk megint laborba, mert rendszeresen kell mennie)

2023. szept. 28. 19:43
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem tom, nekem az elsőnél inkább görcseim voltak, sok vér annyira sosem, de látod, különbözőek vagyunk.

Én 33 évesen se mi dig tudok tampont hordani az első napon mert annyira görcsöl odalenn minden.

Ilyen sok vér tényleg nem normális, nagyon remélem, hogy nem endomitriózis vagy hasonló.

2023. szept. 28. 19:52
 17/23 A kérdező kommentje:

Látod, utolsó, tényleg különbözünk. Nálunk nem tudom, hogy volt ( anyámnál, nagyszülőnél), de nekem is elég sok szokott lenni . Viszont ( szinte )sosem görcsöltem előtte, csak éreztem, hogy wc-re kell mennem. Mondjuk, nekem sem volt sosem rendszeres, simán kimaradt 5-6-8-9 hónap, terhesség nélkül!

Kérdezgettem tőle, de azt mondta, nem görcsölt.

Annyi, hogy tegnap kaptak oltást, így azóta szédült, fájt a feje, karja. Lefeküdt aludni, majd miután felkelt, jó kedve is lett. Este vette észre, hogy megjött neki.

Azért is lepődtünk meg, mert azt hittük, hogy ilyen kis minimálisan jön meg először neki. Szóval most be lett dobva a mélyvízbe. Elvileg családban mindenkinek van vele gondja ( pajzsmirigy gond), ő is jár ovis kora óta gyerek endokrinológushoz. Mivel nincs akkor gond, csak évi 1 laborvizsgálat van, de azt mondták, ha magasabb, akkor mehetünk újra vissza.

2023. szept. 28. 20:12
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
Nappalra a legnagyobb méretet vegyétek neki,estére kifejezetten éjszakait. (És valamelyik megbízható márkát, pl. always) Ha ez is kevés, akkor inkontinencia betét az ami nagyon sokat bír. Szerintem a tampont még hagyjátok.
2023. szept. 28. 22:27
 19/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi szépen! Most is Alwayst vettünk neki, igaz, az 1-est ajánlották. Viszont van itthon egy csomag 2-es is, de szerintem az is kevés neki. Akkor szerinted legalább 3-as legyen, meg éjszakai?
2023. szept. 28. 23:20
 20/23 anonim ***** válasza:
93%
Always éjszakai verzió! Én is azt használom, abból van 5-ös méret, a legnagyobb, az mindent kibír! Ajánlani tudom az erős menzeszre! Sőt, nevetségesen hangozhat, de oldalt meg még hátrébb a derékrésznél alá és mellé kiegészítem kis normál intim betétekkel. Hogy ha kifolyik, az felfogja valamelyest hogy ne a bugyi legyen olyan. Ez csak egy tipp.
2023. szept. 28. 23:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!