Ha egy pár női tagja meddő akkor hogy kaphat petesejtet?
Figyelt kérdés
Ha stimulációval sem sikerül jó minőségű petesejtet nyerni akkor kitől és hogy kaphat petesejtet. Ha jól tudom a sima petesejt vásárlás nem létezik mert ez szervkereskedelem. De akkor hogy létezik spermabank az nem illegális? Rokontól kaphat petesejtet?jan. 23. 23:25
1/10 anonim 

válasza:

Rokontól kaphat petesejtet, ahogy írtad is.
2/10 A kérdező kommentje:
Ami erősen ajánlott hogy 35 év alatti legyen igaz?
jan. 24. 01:14
3/10 Ypszilon1980 

válasza:

Vásárlás nincs. Testvérek nem lehetnek petesejt donációnál, ők lehetnek: közeli hozzátartozó, oldalági rokon, testvér házastársa/élettársa, házastárs/élettárs közeli hozzátartozója, házastárs/élettárs testvérének házastársa/élettársa. Szlovákiában és Csehországban van idegen petesejt donációra lehetőség. Nálunk inkább az szokott lenni, hogy akinek van pl. már gyereke és van lefagyasztott embriója, amire nem tart igényt, akkor azt még lehet felajánlani. 35 év alattinak kell ahhoz lennie, igen. Valóban fura, hogy akkor pl. férfi miért lehet donor, de biztosan az van mögötte, hogy a nőnél ez sokkal kockázatosabb és a stimulációt neki ugyanúgy végig kell csinálnia, egy férfinek meg nem.
4/10 anonim 

válasza:

ORVOSI kérdés.
A meddőségnek akár a nő, akár a férfi oldalán lehetnek különféle okai. Esetleg mindkettőnél.
Alapvető, közismert tény, hogy megtermékenyített petesejtet bárkitől kaphat a nő. Nem kell tudnia (nem is szokták megmondani), kié volt. A férfi ivarsejt lehet a férjtől, de idegentől is. Ha a terhesség kihordásának egyéb feltételei megvannak, akkor pontosan ez a meddőség megoldása.
5/10 A kérdező kommentje:
Magyarországon a tb támogatott meddőségkezelés az is 35 év alatt jár nem?
jan. 24. 12:20
6/10 A kérdező kommentje:
Ooh és találta megy ilyet: "Egyedülálló nő esetében (az a nagykorú nő, aki a reprodukciós eljárás megkezdésekor nem áll házastársi, élettársi kapcsolatban) a reprodukciós eljárás akkor végezhető el, amennyiben a nő életkora vagy egészségi állapota (meddőség) következtében gyermeket természetes úton nagy valószínűséggel nem vállalhat."
jan. 24. 12:22
7/10 A kérdező kommentje:
Nem értem nálunk miért nem lehet idegen petesejt donáció. Még amerikában is legális a béranyaság
jan. 24. 12:27
8/10 anonim 

válasza:

Pont valamelyiknap olvastam errol hogy a meddosegi kozpontba lelehet mondani a megtermekenyitett petesejtekrol es akkor adomany formajaba megkapja olyan paros akiknel noi oldalon is van problema.
Hat nem tudom en ugyan nem lennek kepes oda adni masnak azt ami ferjemmel kettonk gyumolcse lenne.
9/10 Ypszilon1980 

válasza:

Hát nem tudom mennyi ilyen adományos petesejt van, de normál esetben azért sincs, mert egyrészt végig kell csinálni mindent, mint a lombikozó nőnek, kivizsgálások, kezelések, stimuláció, leszívás, stb., a vizsgálatokat ha akar hamar eredményt, akkor fizetős, azt ugye ki fizeti, plusz a petesejtekért a végén nem kap semmit.
10/10 anonim 

válasza:

Azert van adomanyozas mert van olyan eset ahol akar 10 petesejt is van es ha abbol sikerul megtermekenyiteni 6ot es ha a paros csak 1 babat szeretnenek es sikeres az elso akkor a tobbi ott marad. Az adomany nem jar plusz proceduraval. Egyik ismerosomnek is van meg 1 a fagyasztoba de az elso koraszulott es szivbeteg nem terveznek masikat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!