Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rossz eredmény a rákszűsen?...

Rossz eredmény a rákszűsen? Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Tegnap beszéltem az orvossal, és azt mondta, hogy vannak eltérések/elváltozások a leleten, és HPV gyanú. Van HPV oltásom amit gyerek koromban kaptam meg,egy partnerrel voltam az elmúlt 4 évben. Szóval nem értem, ez hogyan lehet? Egy kis hüvelyviszketésem van, de semmi más tünetem nincsen. A menstruáció miatt 1,5 hét műlva tudok csak visszamenni, az új kenetlevételre. AZt mondta, nem vagyok rákos, de szeretne levenni mégegy kenetet, de nem kell félni. Mi lehet a probléma? Nagyon aggódok.

2023. márc. 8. 19:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

A P3 önmagában csak annyit jelent, hogy gyulladás van, de ez a gyulladást nem is biztos, hogy HPV okozza, ezért hívtak még egyszer vizsgálatra, hogy kiderítsék mitől van.

Rákmegelőző állapotban (ez inkább P4-es eredménynél jellemző) szoktak kimetszeni egy kis részt a méhnyakból, de ez nem igazán számít műtétnek és gyakran ez helyre is hozza az állapotot. Igazi műtétet csak diagnosztizált ráknál csinálnak (P5-ös eredmény), amikor kiveszik a méhet.

2023. márc. 8. 21:05
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ kedves Utolsó!
2023. márc. 8. 21:09
 13/18 anonim ***** válasza:
A régi HPV oltások még kevés törzs ellen tudnak védeni. Ma már jobb oltás van. Lehet, hogy olyan törzset kaptál el, amit ellen nem véd az oltás.
2023. márc. 9. 20:26
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is HPV gyanú volt, de aztán kiderült, hogy nem az. Csak "simán" gyulladás. Szóval ne aggódj.
2023. márc. 14. 12:23
 15/18 anonim ***** válasza:
14-es válaszolótól kérdezném, hogy voltak tünetei a gyulladásnak? Mert nekem semmi tünetem nincs, a doki szerint gyönyörű a méhszájam és minden odabent, aztán mégis lsil meg hpv gyanú lett a rákszűrés eredménye.
2023. márc. 14. 16:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem csak annyit mondott a kenetlevételnél, hogy van egy kis gombás folyásom (amiről sajna tudtam) és arra adott kúpot. De hogy milyen volt ránézésre a méhszájam azt nem mondta. Viszont a levételnél kiderült, hogy ilyen megvastagodásom van meg nem tudom micsoda (sok latin név) és hogy ez HPV gyanús. Szóval elmentem HPV tipizálásra is, az viszont negatívon jött vissza. Holnap megyek a 6 hónapos tesztre.
2023. márc. 15. 02:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ!
2023. márc. 15. 08:21
 18/18 anonim válasza:
Én évek óta járok nőgyógyászati bajommal orvoshoz. Tudtam van valami gombás fertőzésem kikezelték de a bajom okát nem találják évek óta. Most januárban volt polip műtétem. Annyira bant hogy nem akar elmúlni. Már candidata is gyanakodtam mert a tűneteim azok voltak de még sem az mert az is negativ lett. Az előző citologiai lelettem p3 lett abban nem találtak semmit. Nemi beteg gondozoban is jártam ami gombát talált kikezelt. Utána minden leletem negativ lett. Oasival nem voltam egy ideje behatolosan. A bajom továbbra sem múlt viszont most p3s citologiai lelettem eredményény hpvre küldött a doki. Nem is értem mi lehet a bajom. 4-5 éve tart de az okát nem találják de félek tőle hogy akkor most tényleg nemi beteg lettem?
2023. ápr. 12. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!