Szoktatok izgulni a rákszűrés eredménye miatt?
Minden évben járok rákszűrésre, viszont előtte és utána kb 2 hétig míg nem kapom meg az eredményt, mindig nagyon izgulok, hogy biztosan rossz lesz. Pedig nem vagyok már tini.
Ugyanez van az ultrahangon is. Félek ránézni a monitorra, mert biztos talál valamit...
Február végére van időpontom. Decemberben elég gyakran fájdogált a hasam. Már elmúlt, de persze bennem van, hogy baj lehet.
Magával a vizsgálattal nincs nagy bajom. Kb 10-15 perc az egész.
Ti izgultok az eredmény miatt?
Igen, van igazság abban amit írtok.
Szerintem fontosak a szűrővizsgálatok. Csak pénzem nincs rá annyi, hogy mindenhova elmenjek magánorvoshoz. Tavaly a nőgyógyász 25 ezer volt. Gondolom idén 30 körül lesz. Ha belegondolok, hogy kiderül valami és vissza kell járni, hát rámenne a fizetésem...
Csak úgy vagyok vele,hogy sajnos a rák nem válogat. Ismerek persze én is olyan idős embereket, akiknek kutya baja. Viszont ismerek olyan harmincas, negyvenes nőket (nem is egyet sajnos) akiknél daganatot fedeztek fel és a kemót járják.
Inkább derüljön ki időben ha baj van. De megpróbàlok pozitívan gondolkodni.
Hú, utálom én is azt a 2 hetet, meg amióta egyszer volt cisztám, az uh-t is, de az legalább gyorsan kiderül.
Viszont utána, ha nem hívnak vissza, akkor meg tök jó érzés, hogy nyugi van egy darabig. xD
De miért kell folyton arra gondolni, hogy baj van? Évente 4-500 főt érint. Az esetek döntő többségében terhelt genetikai háttérel, vagy hpv-vel összefüggésben.
Ha úgy ülnék autóba, hogy jaj, balesetet szenvedek, akkor előbb-utóbb bediliznék. Ez is valami ilyesmi.
#8: Jajj ugyanez.. :)
Nekem is azt mondja az orvos, hogy hívnak ha rossz az eredmény. Azt a két hetet végigrettegem, de aztán jön a megkönnyebbülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!