Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelenthet ez a rákszűrés...

Mit jelenthet ez a rákszűrés eredmény?

Figyelt kérdés

Negatív dysplasiára és malignitásra.

Reactiv sejtelváltozásokkal járó (és be van x-elve a gyulladás, atrophia és az egyéb)

Megjegyzés: parakeratosis, metaplasia.

Nagyon meg vagyok ijedve, mert tavaly P3 volt az eredmény és magas kockázatú HPV-t találtak.

2023. jan. 26. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Negatív malignitásra azt jelenti, hogy NEM rosszindulatú.
2023. jan. 26. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Metaplasia: Regeneratív folyamatra utal, jelenléte nem kóros. Gyulladás, vagy fizikai károsodást követő gyógyulás jele. Tennivaló nincs.

Hyperkeratosis, parakereatosis: Gyulladás, fizikai károsodás jele. Nem utal daganatmegelőző állapotra. HPV fertőzés minor jele lehet, 30 éves kor felett érdemes HPV tipizálást végezni.

2023. jan. 26. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
HR HPV-vel és P3 citológiával 3 havonta érdemes kontrollra járni!
2023. jan. 26. 22:16
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, jártam is. Benne is volt a megjegyzésben.

Az terhesség alatt volt.

Ez a legutolsó leletem, az ezelőtti 5 hónapja volt (a gyerekágy miatt csúszott). Abban még HPV-t írt.

Az orvoshoz jövő héten megyek, csak már megjött az eesztbe a lelet.

2023. jan. 27. 05:15
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a parakeratosis egyértelműen a HPV-től van, valószínűleg már elég régóta ott van és nem gyógyul vagy sajnos akár a párod is folyamatosan újra tud fertőzni. Arra kaptál bármilyen kisegítő kezelést? Gardasil 9 oltást megkaptad esetleg?
2023. jan. 27. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Semmit nem kaptam. Se oltást, se mást. Azt mondták a terhesség alatt nem foglalkoznak vele, csak folyamatosan ellenőrzik. És hogy ez a rákszűrés dönti el hogyan tovább. Szóba jött valami kimetszés is. Ez alapján az esélyes lehet?
2023. jan. 27. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Akár az is lehet, konizáció. De előtte érdemes az Isoprinosine, Papilocare + oltás kombót (+sok zöldség-gyümölcs, kevés feldolgozott kaja vagy állati eredetű, sok alvás, mozgás) kipróbálni, főleg hogy nagyon nagy a folyamatos visszafertőződés esélye.
2023. jan. 27. 19:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!