Hormontartalmú spirál vagy méhkivétel?
Az orvosom mióma (2cm) és a 24 napos ciklusom ami 12-14 napig tart, méhkivételt vagy hormontartalmú spirált javasolt. Azt mondta nem sürgős a dolog, de javasolja hogy gondolkodjak el rajta.
Ha egyiket sem szeretném és így maradok, akkor történhet valami nagyobb baj?
Szia! Nekem is erős vérzés miatt javasolta az orvos a Mirena spiralt.
3 évig volt fent. Híztam +8kg és lelkileg sem voltam jól tőle
A menstruációm 5 napról 17-18 napra nőtt. Kevesebb lett, viszont elhúzódó. Ettől nem éreztem magam komfortosan. Alig volt idő pecsételt vérzés nélkül.
Levetettem és a sterilizáló műtét mellett döntöttem.
Most újra a régi a menszeszem, hiába több a mennyisége, de jobban élvezem, mint a spiral melletti állandó vérzést.
Nekem a spiral egyáltalán nem vált be.
Újra a régi vagyok, a kilók mennek le -4kg eddig
Nekem ez a tapasztalatom.
Köszönöm szépen, kedves 11/11.
Nekem Jaydess lesz majd,ha legközelebb megjön a menzeszem felteszi a dokim.
Ez 5mq val kevesebb hormont ad le naponta,mint a Mirena. Bízom benne,hogy jó barátok leszünk.
Ablációt szerettem volna,de hosszú a várólista.
11 hónap után még mindig többnyire szivárog belőlem a vér.Az éven 2-szer 5 nap volt,amikor egybefüggően nem verezgettem.
Már rászántam magam a méheltávolításra, hiszen ha ennyi idő után sem lett normális ciklusom,vagy szűnt meg, ezután sem valószínű.
Egyébként semmi más negatívumot nem tapasztaltam mellette. A felhelyezést alig éreztem. Utána pár nappal később volt erős,de pár perc alatt megszűnő görcs. Eleinte még volt normális menzeszem,de kb tizede mennyiségű,mint előtte. Aztán 6 hónaposan megijedtem,mert megint kiesett hatalmas nagy darab vér belőlem,pedig már csak maszatoltam. Aztán rá pár hétre megint jött ilyen nagyobb darab, de ennyi, a vérzés nem lett erősebb.
Ami hetek óta van, az is csak ez a narna maszat vagy csak szivárgó halvány piros vér. Minimális,de ritka,amikor semmi nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!